Tältä sivulta löydät uutisia ruokakasvatuksesta sekä blogikirjoituksia Ruukun työntekijöiltä ja vierailevilta kirjoittajilta.

Ruokakasvatuksen mentorointi vahvisti yhteistyötä kunnissa – jatkoa on jo luvassa!

luokassa: Uutiset | 0

Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hankkeessa yhteensä 29 kuntaa ja 135 päiväkotia ja koulua sai ruokakasvatuksen mentorin yhden toimintavuoden ajaksi. Mentoreina toimivat asiantuntijat Itä-Suomen yliopistosta, Ruokakasvatusyhdistys Ruukusta ja Suomen Sydänliitosta.

Taaro, papadum ja manjokki – uusi hiilihydraattiopas eri kulttuurien ruoka-aineista

luokassa: Uutiset | 0

Terveydenhuollon ammattilaisilta on noussut esiin toive työkalulle, jonka avulla voi tarkistaa mahdollisesti itse vieraampien ruoka-aineiden hiilihydraattipitoisuuksia. Uusi kuvitettu hiilihydraattiopas on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille ohjauksen tueksi, esimerkiksi raskausajan diabeteksen hoidossa.

Educassa tavataan!

luokassa: Uutiset | 0

Miten teillä syödään? Ruokakasvatuksen yhteisosastolta 6s68 löydät vinkkejä ja materiaaleja kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tule hakemaan ruokarauhaa ja ratkaisuja! Yhteisosastolla … Lue lisää

THL: Maistuva koulu on hyvä toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen

luokassa: Uutiset | 0

Maistuva koulu sai kiitettävän arvosanan THL:n toimintamallien vaikuttavuusarvioinnista. Ulkopuolisten arvioijien tekemissä yhteenvedoissa huomioitiin toimintamallien näyttö, vaikuttavuus sekä käytännön sovellettavuus. Arvioinnissa korostettiin, että toimintamalli vastaa tarpeeseen sekä sen materiaalien vaikuttavuus on todennettu tutkimuksien avulla. 

EU:n koulujakelujärjestelmässä on säilytettävä ruokakasvatus ja huomioitava kestävä hyvinvointi

luokassa: Uutiset | 0

Ruokakasvatusta ja monipuolisten kasvipohjaisten elintarvikkeiden tukemista on korostettava koulujakelujärjestelmässä, jonka hyödyntämistä Suomessa tulee vahvistaa myös kansallisella rahoituksella. Tutkimuksesta tiedetään, että … Lue lisää

Asiantuntijat: Alakoulun ruokakasvatuksen on tuettava myönteistä ruoka- ja kehosuhdetta

luokassa: Uutiset | 0

Tuoreen tutkimuksen mukaan ruokakasvatuksen asiantuntijat ovat yhtä mieltä alakoulussa toteutettavan ruokakasvatuksen kahdesta tärkeimmästä oppimistavoitteesta: kuudennen vuosiluokan päätteeksi oppilas osaa suhtautua ruokaan myönteisesti ja tasapainoisesti sekä suhtautua omaan kehoonsa myönteisesti ja kunnioittaa erilaisuutta itsessään ja muissa.

Ruokailoa senioreille

luokassa: Uutiset | 0

Uusissa ikääntyneiden ruokasuosituksessa korostetaan yksilöllisyyttä, osallistumista ja sosiaalisuutta, jotka vaikuttavat senioreiden elämänlaatuun. Toki ikääntyneiden hyvä ravitsemustila ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat … Lue lisää