Ruukulta voit ostaa Makukoulu-tarvikkeita ja oppaita. Tilaa tuotteita lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@ruokakasvatus.fi.

Postitamme tilaukset kerran kuukaudessa aina kuun ensimmäisellä viikolla. Mikäli tarvitset tuotteen nopeammin, mainitse se tilauksessasi. Tuotteet maksetaan laskulla.

Toimituskulut

  • 0 – Nouto toimistolta Käpylästä, Helsingistä.
  • 10 – Postipaketti. Postimaksu lisätään tuotteen hintaan.

KIRJAT

Makukoulu – Opettajan opas alakouluun 24,90 €

Opas sisältää kolme eriasteista Makukoulu-osiota luokille 1-2, 3-4 ja 5-6. Makukoulu perustuu aistilähtöiseen Sapere-menetelmään. Tuntisuunnitelmissa on johdanto aiheeseen sekä tunnin tavoitteet. Tunnit rakentuvat testattujen harjoitusten ja opetuskeskusteluiden ympärille. Tehtävät soveltuvat myös aikuisille. 64 sivua, värikuvat. (2018)

E-kirja: Makukoulu – Opettajan opas alakouluun 9,90 €

Makukoulu-opas saatavilla nyt myös e-kirjana! Opas sisältää kolme eriasteista Makukoulu-osiota luokille 1-2, 3-4 ja 5-6. Makukoulu perustuu aistilähtöiseen Sapere-menetelmään. Tuntisuunnitelmissa on johdanto aiheeseen sekä tunnin tavoitteet. Tunnit rakentuvat testattujen harjoitusten ja opetuskeskusteluiden ympärille. Tehtävät soveltuvat myös aikuisille. 64 sivua, värikuvat. (2018)

Makumatkalla – Innostavia ideoita ruokakasvatukseen 15 €

Kirjassa esitellään 50 osallistavan tehtävän avulla, miten monenlaisiin elämänalueisiin ruoka liittyy. Niiden avulla voidaan monipuolistaa mm. äidinkielen, historian, luonnontiedon, kuvataiteen, musiikin ja kotitalouden opetusta. Soveltuu myös kerhoihin, esiopetukseen sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan. PS-kustannus. 148 s, mustavalkokuvat, koko A4. (2013)

Makukoulu + Makumatkalla YHT. 35 €

JULISTEET

Kasvisjulisteessa on kuvitettuna ja nimettynä yli 50 erilaista kasvista, hedelmää ja marjaa
Kasvisjuliste (A1, pysty)

Juliste ei ole tällä hetkellä tilattavissa, voit ladata julisteen alla olevista linkeistä.

Kasvisjulistetta voi hyödyntää monenlaisessa opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Kuvassa on yli 50 erilaista juuresta, vihannesta, hedelmää ja marjaa. Soveltuu erityisen hyvin ympäristöopin ja kotitalouden opetukseen sekä tukee kielen oppimista (alku- ja S2-opetus). Tutustu ideoihin alakoululaisille Maistuvan koulun verkkosivuilla ja ideoihin varhaiskasvatuksessa Neuvokas perhe -sivustolla.

Voit ladata ja tulostaa julisteen alla olevista linkeistä.

Maailman ympäri -pelijuliste (A1, vaaka)

Juliste ei ole tällä hetkellä tilattavissa, voit ladata julisteen alla olevista linkeistä.

Pelilaudan avulla haastat oppilaat syömään aamupalaa. Samalla voitte tutustua kasviksiin ja erilaisiin ruokakulttuureihin eri puolella maailmaa. Tutustu ideoihin alakoululaisille Maistuvan koulun verkkosivuilla ja ideoihin varhaiskasvatuksessa Neuvokas perhe -sivustolla. Voit ladata ja tulostaa julisteen:

TARVIKKEET

Hajupullot 29 €

Paketti sisältää 2 x 4 pulloa, joissa vaihtelevat hajunäytteet Makukoulu ja Sapere-harjoituksiin. Lisäksi mukana vaihtopusseja, joiden avulla voi itse helposti tehdä erilaisia hajunäytteitä.

Tunnustelupussit 29 €

Paketti sisältää neljä (4) värikästä ja kestävää kangaspussia Makukoulu- ja Sapere-harjoituksiin. Pusseihin voi sujauttaa haluamansa ruoka-aineet tai ruuanvalmistusvälineet. Pussin suussa on kuminauha. Pussit voi pestä pesukoneessa 60° asteessa. Pussit on ommeltu Uusix-verstaalla Helsingissä osana kuntouttavaa työtoimintaa. Tuotteen printti voi vaihdella saatavuuden mukaan.

perusmakujauheet
Perusmakujauheet 14,90 €

Paketti sisältää perusmakujauheet (hapan, karvas ja umami), joista voit valmistaa makunäytteet Makukoulu- ja Sapere-harjoituksiin. Jauheet riittävät 20 maistelukertaan 25 henkilön ryhmälle. Makean ja suolaisen makunäytteen valmistat helposti sokerista ja suolasta.

Makukoulupaketti 99 €

Makukoulupaketti sisältää tarvikkeet Makukoulu- ja Sapere-harjoituksiin. Paketissa on seuraavat tuotteet:
• Makukoulu – opettajan opas alakouluun -kirja
• 2 x 4 Hajupulloa, joissa vaihtelevat hajunäytteet
• 4 kpl Kankaisia tunnustelupusseja
• Perusmakujauheet (hapan, karvas ja umami)
• Laminoidut ohjeet hajupullojen, tunnustelupussien ja perusmakujauheiden käyttöön
• Kätevä säilytyslaatikko tarvikkeille

Kuvasta poiketen CD-levyä ei ole enää saatavilla.