Ruukulta voit ostaa Makukoulu-tarvikkeita ja oppaita. Tilaa tuotteita lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Julisteiden tilaus tapahtuu tilauslomakkeella.

Postitamme tilaukset kerran kuukaudessa aina kuun ensimmäisellä viikolla. Mikäli tarvitset tuotteen nopeammin, mainitse se tilauksessasi. Tuotteet maksetaan laskulla.

Toimituskulut

  • 0 – Nouto toimistolta Käpylästä, Helsingistä.
  • 10 – Postipaketti. Postimaksu lisätään tuotteen hintaan.

KIRJAT

Makukoulu – Opettajan opas alakouluun Uudistettu painos! 24,90 €

Opas sisältää kolme eriasteista Makukoulu-osiota luokille 1-2, 3-4 ja 5-6. Makukoulu perustuu aistilähtöiseen Sapere-menetelmään. Tuntisuunnitelmissa on johdanto aiheeseen sekä tunnin tavoitteet. Tunnit rakentuvat testattujen harjoitusten ja opetuskeskusteluiden ympärille. Tehtävät soveltuvat myös aikuisille. 64 sivua, värikuvat. (2018)

E-kirja: Makukoulu – Opettajan opas alakouluun 9,90 €

Makukoulu-opas saatavilla nyt myös e-kirjana! Opas sisältää kolme eriasteista Makukoulu-osiota luokille 1-2, 3-4 ja 5-6. Makukoulu perustuu aistilähtöiseen Sapere-menetelmään. Tuntisuunnitelmissa on johdanto aiheeseen sekä tunnin tavoitteet. Tunnit rakentuvat testattujen harjoitusten ja opetuskeskusteluiden ympärille. Tehtävät soveltuvat myös aikuisille. 64 sivua, värikuvat. (2018)

Makumatkalla – Innostavia ideoita ruokakasvatukseen 15 €

Kirjassa esitellään 50 osallistavan tehtävän avulla, miten monenlaisiin elämänalueisiin ruoka liittyy. Niiden avulla voidaan monipuolistaa mm. äidinkielen, historian, luonnontiedon, kuvataiteen, musiikin ja kotitalouden opetusta. Soveltuu myös kerhoihin, esiopetukseen sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan. PS-kustannus. 148 s, mustavalkokuvat, koko A4. (2013)

Makukoulu + Makumatkalla YHT. 35 €

JULISTEET

Kasvisjuliste (A1, pysty) 0 € (saatavilla maksutta 10/2022 saakka, tai niin kauan kuin painoserää riittää)

Tilaa julisteet täältä: tilauslomake.

Kasvisjulistetta voi hyödyntää monenlaisessa opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Kuvassa on yli 50 erilaista juuresta, vihannesta, hedelmää ja marjaa. Soveltuu erityisen hyvin ympäristöopin ja kotitalouden opetukseen sekä tukee kielen oppimista (alku- ja S2-opetus). Tutustu ideoihin alakoululaisille Maistuvan koulun verkkosivuilla ja ideoihin varhaiskasvatuksessa Neuvokas perhe -sivustolla.

Voit myös ladata ja tulostaa julisteen alla olevista linkeistä. Olemme tehneet julisteesta myös ladattavan vaakaversion esimerkiksi sähköiseen opetuskäyttöön. Huom, vaakaversio on tarkoitettu tulostukseen – sitä ei voi tilata painotuotteena!

Huom! Voit tilata julistetta nyt maksutta ja ilman postikuluja, max. 2 kpl / tilaus. Huomaathan, että jos tilaat myös toista julistetta, toimitamme maksutta yhteensä 2 julistetta (1+1). Jos tilaat suurempia määriä, veloitamme postituskulut 10 € (laskulla).

Maailman ympäri -pelijuliste (A1, vaaka) 0 € (saatavilla maksutta 10/2022 saakka, tai niin kauan kuin painoserää riittää)

Tilaa julisteet täältä: tilauslomake.

Pelilaudan avulla haastat oppilaat syömään aamupalaa. Samalla voitte tutustua kasviksiin ja erilaisiin ruokakulttuureihin eri puolella maailmaa. Tutustu ideoihin alakoululaisille Maistuvan koulun verkkosivuilla ja ideoihin varhaiskasvatuksessa Neuvokas perhe -sivustolla. Voit myös ladata ja tulostaa julisteen:

Huom! Voit tilata julistetta nyt maksutta ja ilman postikuluja, max. 2 kpl / tilaus. Huomaathan, että jos tilaat myös toista julistetta, toimitamme maksutta yhteensä 2 julistetta (1+1). Jos tilaat suurempia määriä, veloitamme postituskulut 10 € (laskulla).

TARVIKKEET

Hajupullot 29 €

Paketti sisältää 2 x 4 pulloa, joissa vaihtelevat hajunäytteet Makukoulu ja Sapere-harjoituksiin. Lisäksi mukana vaihtopusseja, joiden avulla voi itse helposti tehdä erilaisia hajunäytteitä.

Tunnustelupussit 29 €

Paketti sisältää neljä (4) värikästä ja kestävää kangaspussia Makukoulu- ja Sapere-harjoituksiin. Pusseihin voi sujauttaa haluamansa ruoka-aineet tai ruuanvalmistusvälineet. Pussin suussa on kuminauha. Pussit voi pestä pesukoneessa 60° asteessa. Pussit on ommeltu Uusix-verstaalla Helsingissä osana kuntouttavaa työtoimintaa. Tuotteen printti voi vaihdella saatavuuden mukaan.

perusmakujauheet

Perusmakujauheet 14,90 €

Paketti sisältää perusmakujauheet (hapan, karvas ja umami), joista voit valmistaa makunäytteet Makukoulu- ja Sapere-harjoituksiin. Jauheet riittävät 20 maistelukertaan 25 henkilön ryhmälle. Makean ja suolaisen makunäytteen valmistat helposti sokerista ja suolasta.

Makukoulupaketti 99 €

Makukoulupaketti sisältää tarvikkeet Makukoulu- ja Sapere-harjoituksiin. Paketissa on seuraavat tuotteet:
• Makukoulu – opettajan opas alakouluun -kirja
• 2 x 4 Hajupulloa, joissa vaihtelevat hajunäytteet
• 4 kpl Kankaisia tunnustelupusseja
• Perusmakujauheet (hapan, karvas ja umami)
• Laminoidut ohjeet hajupullojen, tunnustelupussien ja perusmakujauheiden käyttöön
• Kätevä säilytyslaatikko tarvikkeille

Kuvasta poiketen CD-levyä ei ole enää saatavilla.