» » » Hieno ravitsemuskokonaisuus julkaistu Ruokaviraston sivuilla

Hieno ravitsemuskokonaisuus julkaistu Ruokaviraston sivuilla

luokassa: Uutiset | 0

Ruokaviraston sivuilla on avattu kattava ravitsemuskokonaisuus: Terveyttä edistävä ruokavalio. Sen alta löytyvät aineistot niin kuntien, opetustoimen, terveystoimen ja ruokapalveluiden kuin kuluttajienkin käyttöön; lisäksi on laadittu kestäviin ruokavalintoihin opastava aineisto.

Hyvää ravitsemusta tukevien toimien lista kuntapäättäjille

Kuntapäättäjille ja sosiaali- ja terveyspalveluille löytyvät muun muassa tarkistuslistat asukkaiden hyvää ravitsemusta tukevista toimista. Niiden tueksi on koottu tietopaketti hyvistä käytännöistä ja ravitsemuksesta. Yksi osio käsittelee ravitsemuksen edistämisen johtamista kunnissa. Sen yhteydestä selviävät myös ravitsemuksen vaikutukset asukkaiden kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin.  

Ruoka- ja ravitsemussuositukset helposti löydettävissä

Tavallista kuluttajaa todennäköisesti kiinnostavat ruokasuositukset. Ruoka-aine-osio opastaa monipuolisten aterioiden kokoamiseen ja Ravintoaine-osiosta voi tarkistaa, mihin elimistö eri ravintoaineita tarvitsee. Kaikkien ikäryhmien ruoka- ja ravitsemussuositukset löytyvät heti otsikkosivulta. Ruokakasvatus ja siihen tarvittavat työkalut on linkitetty pikkulapsia ja koululaisia koskeviin osioihin, samoin aiheisiin liittyvät lait ja tutkimukset.

On hienoa, että kansalliset ruoka- ja ravitsemussuositukset sekä niihin liittyvä taustatieto on nyt koottu yhteen selkeään osoitteeseen. Varmasti sivusto palvelee entistä paremmin sekä asiantuntijoita ja päättäjiä että yksittäisiä kansalaisia. Ota käyttöön: Terveyttä edistävä ruokavalio (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Teksti Soili Soisalo