» » » RuokaTutka-lähettiläät vierailevat kouluissa ja päiväkodeissa

RuokaTutka-lähettiläät vierailevat kouluissa ja päiväkodeissa

luokassa: Maun jäljillä Blogi | 0

Ruukku on mukana toteuttamassa RuokaTutka-kampanjaa, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten terveellisemmät ruokatottumukset, kasvisten käytön lisääminen ja maitotuotteiden käytön ylläpito. Kampanja pyrkii herättämään lapsissa aitoa kiinnostusta ruokaan ja maataloustuotteisiin. RuokaTutka-lähettiläät tutustuttavat koululaisia eri aistien avulla kasviksiin, marjoihin ja hedelmiin toiminnallisilla RuokaTutka-oppitunneilla, joita opettajat voivat tilata luokilleen ja esiopetukseen. 

Tänä keväänä lähettiläät vihdoin pääsevät tapaamaan pieniä ja isompia koululaisia, tosin etäyhteyksien avulla. Hienot oppitunnit on suunniteltu Ruukun Makukoulu-menetelmän pohjalta ja ensimmäiset materiaalipaketit kouluihin lähetetty. RuokaTutka-lähettiläs Irene Rydberg kertoo, millainen koululähettiläiden alkutaival on ollut.

Koululähettilään kuukaudet

Kynä sauhuten kirjoitan muistiinpanoja uuteen työhöni liittyen. Ruudun takana perehdyttäjäni kertoo minulle tärkeimmät tiedot, ja parhaani mukaan painan mieleeni yhteistyöorganisaatioiden nimet, viime hankekauden tuotokset, kuluvan kauden tavoitteet sekä ruokakasvatuksen rakennuspalikat. Ensimmäisinä viikkoina huomaan sekä oppineeni valtavasti uutta että pääseväni hyödyntämään omaa kotitaloustieteellistä, pedagogista ja kielellistä osaamistani. Ihanteellinen tilanne. Joulukuu. Tästä se lähtee!

Haastan itseni osallistumalla markkinointivideon käsikirjoittamiseen sekä esiintymiseen videolla. Pääsen tekemään yhteistyötä viestintäalan ammattilaisten, graafikon ja kuvaajan kanssa. Odotan jännittyneenä videon julkaisua someen. Villasukat jalassa ja kahvikuppi kädessä. Puudeli tuhisee viereisellä sohvalla keräksi kääriytyneenä. Tammikuu. Etätyön etuja.

Kaksin aina kaunihimpi

Koululähettiläiden määrä tuplaantui. Yhteistyön avulla pääsemme soveltamaan suunnitelmia käytäntöön. Antoisia keskusteluja eri alojen osaajien kanssa, tilauslomakkeen tekemistä, keikkojen jakamista, materiaalipakettien postitusta päiväkoteihin ja kouluille, oppituntien pilotointia sekä taitojen kehittämistä tekniikan parissa. Helmikuu. Hyppysellinen haasteita ja hurjasti hyviä hetkiä.

Seuraavaksi meidän koululähettiläiden kalenterit tulevat olemaan täynnä seikkailuja aistien ja makujen maailmaan yhdessä lasten kanssa. Tuemme heidän kiinnostustaan ruokaa kohtaan aistilähtöisyyden ja tutkivan oppimisen avulla. RuokaTutka-oppitunnilla ei ole oikeita ja vääriä vastauksia! Aisteihin ja makuihin tutustutaan värikkäiden tarrojen, julisteiden ja pikku makupalan avulla. Tehtävät kannustavat lasta pohtimaan asioita sekä omasta näkökulmastaan että pienryhmän kanssa. Oppilaiden oivalluksia ja ilon kiljahduksia. Kevätkuukaudet. Tavoitteet ja toiveet toteutukseen! 

Kirjoittaja Irene Rydberg on Ruukun projektityöntekijä ja Pro gradu -tutkielmaa vaille valmis kotitalousopettaja ja suomen kielen opettaja  

Tästä osoitteesta voit tilata Ruoka-Tutka-lähettilään opetusryhmällesi veloituksetta: RuokaTutka-lähettiläs (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)