» » » Pääsin levittämään ruokailoa

Pääsin levittämään ruokailoa

luokassa: Maun jäljillä Blogi | 0

Olen ollut kiinnostunut ruuasta sekä uusista mauista niin kauan kuin muistan. Viime aikoina olen myös yhä useammin havahtunut huomaamaan, kuinka paljon iloa hyvä ruoka, yhdessä syöminen sekä uusien ruokalajien ja makumaailmojen löytäminen tuottavat minulle. Mistä kaikesta jäisinkään paitsi ilman niitä? Toivoisin, että kaikki saisivat lapsesta alkaen positiivisia ruokakokemuksia ja löytäisivät omanlaisensa ruokailon osaksi elämäänsä. Siksi olen iloinen saadessani ruukkulaisena olla edistämässä ruokakasvatusta ja levittämässä ruokailoa.

Harjoittelu poiki työpaikan

Ruukun tavoitteissa ja toiminnassa yhdistyvät monet tärkeinä pitämäni asiat ja kiinnostukseni kohteet. Tutustuessani ravitsemustieteen opintojeni yhteydessä Ruukun toimintaan innostuin siitä niin, että päätin kysyä harjoittelupaikkaa. Toissa kesänä sain ilokseni aloittaa harjoittelun. Sen aikana pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä mukavassa porukassa. Tutustuin muun muassa Makukoulu-menetelmään sekä työskentelin Maistuva koulu- ja RuokaTutka -hankkeiden parissa.

Harjoittelu oli opettavainen kokemus ja sai minut kiinnostumaan ruokakasvatuksesta entistä enemmän. Mikä parasta, harjoittelu poiki mahdollisuuden jatkaa mielekästä työtä tuntityöntekijänä ja oppia lisää. Joulukuussa sain opintoni valmiiksi, ja nyt vuoden alussa pääsin ottamaan uuden haasteen vastaan, kun aloitin Ruukussa kokopäiväisesti. Odotan innolla, millaisia uusia hankkeita ja tehtäviä tuleva kevät tuo mukanaan.

Ruoka tuo iloa poikkeustilan keskelle

Harjoitteluni ja nykyisen työsuhteen aloittamisen välissä moni asia arjessa on muuttunut. Mukaan ovat tulleet koronarajoitukset, etätyöt ja verkkotapaamiset. Ruoka ja ruokailu ovat kuitenkin edelleen osa meidän kaikkien arkea. Kaiken keskellä on ollut mukava lukea mediasta, että poikkeusolot ovat monen kohdalla kasvattaneet koulu- ja työpaikkaruokailun arvostusta, lisänneet kiinnostusta ruuan alkuperää ja ruuanlaittoa kohtaan sekä innostaneet kokeilemaan uusia reseptejä ja ruokalajeja.

Ruoka on varmasti tuonut myös iloa uudenlaiseen arkeen. Tutut tuoksut ja maut ovat voineet tuoda pysyvyyttä epävarmuuden keskelle ja matkakuumetta on poikkeusaikoinakin voinut lievittää tutustumalla uusin ruokakulttuureihin ja tekemällä makumatkoja eri maihin kotoa käsin.

Toinen asia, joka on edelleen ennallaan, on innostukseni tätä työtä kohtaan. Odotan, että pääsen kevään aikana omalta osaltani edistämään ruokakasvatuksen toteuttamista, vahvistamaan ruokaosaamista ja ruuan arvostusta sekä levittämään ruokailoa erilaisten ruokakasvatushankkeiden parissa.

Ruokailoa alkaneeseen vuoteen!

Katri Lyytikäinen, hanketyöntekijä, Ruukku