Julisteet

Kasvisjulisteessa on kuvitettuna ja nimettynä yli 50 erilaista kasvista, hedelmää ja marjaa

Kasvisjuliste (A1, pysty)

Juliste ei ole tällä hetkellä tilattavissa, voit ladata julisteen alla olevista linkeistä.

Kasvisjulistetta voi hyödyntää monenlaisessa opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Kuvassa on yli 50 erilaista juuresta, vihannesta, hedelmää ja marjaa. Soveltuu erityisen hyvin ympäristöopin ja kotitalouden opetukseen sekä tukee kielen oppimista (alku- ja S2-opetus). Tutustu ideoihin alakoululaisille Maistuvan koulun verkkosivuilla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja ideoihin varhaiskasvatuksessa Neuvokas perhe -sivustolla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Voit ladata ja tulostaa julisteen alla olevista linkeistä.

Maailman ympäri -pelijuliste (A1, vaaka)

Juliste ei ole tällä hetkellä tilattavissa, voit ladata julisteen alla olevista linkeistä.

Pelilaudan avulla haastat oppilaat syömään aamupalaa. Samalla voitte tutustua kasviksiin ja erilaisiin ruokakulttuureihin eri puolella maailmaa. Tutustu ideoihin alakoululaisille Maistuvan koulun verkkosivuilla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja ideoihin varhaiskasvatuksessa Neuvokas perhe -sivustolla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Voit ladata ja tulostaa julisteen:

Juliste: Täällä lapsi saa harjoitella syömään itse (A4)

Sopii perheille tarkoitettuihin ruokailutiloihin.

Juliste: Ei kännyköitä ruokapöytään (A4)

Sopii perheille tarkoitettuihin ruokailutiloihin.

Juliste: Ruokapöydän kultainen sääntö (A4)

Sopii perheille tarkoitettuihin ruokailutiloihin.

Oppaat ja materiaalit terveydenhuollon ammattilaisille

Vauvan ruokaopas kuvitettu

Vauvan ruokaopas (pdf)

Vauvan ruokaopas on kuvitettu ja selkeäkielinen opas vauvan ensimmäisen vuoden ruokailun avuksi perheille. Opas sopii esimerkiksi huoltajille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Yksittäisiä sivuja voi tuostaa vauvan iän mukaisesti. Lue täältä ohjeet ammattilaisille.

Hiilihydraattiopas (pdf)

Kuvitettu hiilihydraattiopas on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille ohjauksen tueksi, esimerkiksi raskausajan diabeteksen hoidossa.  Kuvat auttavat niin ammattilaista kuin asiakasta tunnistamaan suomalaisia sekä muiden kulttuurien ruoka-aineita ja vertailemaan eri ruoka-aineiden hiilihydraatti- ja kuitumääriä.  Lisäksi oppaaseen on lisätty kuvailevaa tietoa ruoka-aineen käyttötarkoituksista sekä missä päin maailmaa sitä perinteisesti syödään.

Löydä lisää työkaluja ja materiaaleja:

Varhaiskasvatukseen

Alakouluun

Yläkouluun ja toiselle asteelle

Ruokapalveluille

Kuntien hyvinvointityöhön

Kotiin