» » » Tilaa RuokaTutka-lähettiläs esi- tai alakouluun

Tilaa RuokaTutka-lähettiläs esi- tai alakouluun

luokassa: Uutiset | 0

Ruukku on mukana toteuttamassa RuokaTutka-kampanjaa, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten terveellisemmät ruokatottumukset, kasvisten käytön lisääminen ja maitotuotteiden käytön ylläpito. Kampanja pyrkii herättämään lapsissa aitoa kiinnostusta ruokaan ja maataloustuotteisiin.

RuokaTutka-lähettiläät tutustuttavat koululaisia eri aistien avulla kasviksiin, marjoihin, hedelmiin ja maitotuotteisiin toiminnallisilla RuokaTutka-oppitunneilla, joita opettajat voivat tilata luokilleen ja esiopetukseen.

Makukoulua etäyhteydellä

RuokaTutka-lähettiläät Hannele ja Heli vievät koululaiset seikkailulle aistien ja makujen maailmaan etäyhteyksien avulla. Lähettiläät ovatkin osa ruokakasvatuksen digiloikkaa, josta Maijaliisa Erkkola kirjoitti blogitekstissään.

Opettajalle RuokaTutka-lähettilään pitämä oppitunti on helppo tapa järjestää innostavaa ruokakasvatusta. Hienot RuokaTutka-oppitunnit on suunniteltu Ruukun Makukoulu-menetelmän pohjalta ja syksyn ensimmäiset oppitunnit pidetään lokakuussa. Viime keväänä lähettiläät saivat paljon kiitosta opettajilta:

”Hyvää tietoa aiheesta ikätasolle sopivasti. Myös kokemuksena oppilaille hyvä, kun osallistuminen tapahtui etäyhteydellä.”

”Lapset antoivat tunnin jälkeen erittäin hyvää palautetta tunnista, tykkäsimme kaikki todella kovasti!”

”Ruokatutka-oppitunti oli hieno. Asiat olivat selkeitä ja hauskoja sekä myös lasta kiinnostavia.”

Tästä osoitteesta voit tilata Ruoka-Tutka-lähettilään opetusryhmällesi veloituksetta: RuokaTutka-lähettiläs