» » » Tilaa RuokaTutka-lähettiläs esi- tai alakouluun

Tilaa RuokaTutka-lähettiläs esi- tai alakouluun

luokassa: Uutiset | 0

Ruukku on mukana toteuttamassa RuokaTutka-kampanjaa, jonka tavoitteena on lasten ja nuorten terveellisemmät ruokatottumukset, kasvisten käytön lisääminen ja maitotuotteiden käytön ylläpito. Kampanja pyrkii herättämään lapsissa aitoa kiinnostusta ruokaan ja maataloustuotteisiin.

RuokaTutka-lähettiläät tutustuttavat koululaisia eri aistien avulla kasviksiin, marjoihin, hedelmiin ja maitotuotteisiin toiminnallisilla RuokaTutka-oppitunneilla, joita opettajat voivat tilata luokilleen ja esiopetukseen.

Makukoulua etäyhteydellä

RuokaTutka-lähettiläät Hannele ja Heli vievät koululaiset seikkailulle aistien ja makujen maailmaan etäyhteyksien avulla. Lähettiläät ovatkin osa ruokakasvatuksen digiloikkaa, josta Maijaliisa Erkkola kirjoitti blogitekstissään. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Opettajalle RuokaTutka-lähettilään pitämä oppitunti on helppo tapa järjestää innostavaa ruokakasvatusta. Hienot RuokaTutka-oppitunnit on suunniteltu Ruukun Makukoulu-menetelmän pohjalta ja syksyn ensimmäiset oppitunnit pidetään lokakuussa. Viime keväänä lähettiläät saivat paljon kiitosta opettajilta:

”Hyvää tietoa aiheesta ikätasolle sopivasti. Myös kokemuksena oppilaille hyvä, kun osallistuminen tapahtui etäyhteydellä.”

”Lapset antoivat tunnin jälkeen erittäin hyvää palautetta tunnista, tykkäsimme kaikki todella kovasti!”

”Ruokatutka-oppitunti oli hieno. Asiat olivat selkeitä ja hauskoja sekä myös lasta kiinnostavia.”

Tästä osoitteesta voit tilata Ruoka-Tutka-lähettilään opetusryhmällesi veloituksetta: RuokaTutka-lähettiläs (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)