» » » Jouluna on aikaa kotoiseen ruokakasvatukseen

Jouluna on aikaa kotoiseen ruokakasvatukseen

luokassa: Maun jäljillä Blogi | 0

Tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen monella tapaa. Esimerkiksi kirjojen myynti on lisääntynyt, ja erityisesti lapsille suunnatut kirjat ovat tehneet hyvin kauppansa. Ruukkuunkin tupsahti hauska makukoulun toteuttamiseen sopiva kirjauutuus Makukamut. Se on tehnyt Veronica Lassenius, joka työskentelee lapsille suunnatun median parissa, ja kustantanut Etana Editions.

Teos on aikuisen kanssa yhdessä luettava kuvakirja pienille lapsille. Tekstiä on vähän ja sivut ovat tukevat. Kirjassa tutustutaan makukamuihin, jotka työskentelevät kielen makunystyröissä. Tekstin ja kuvien avulla perusmaut tulevat lapselle tutuiksi. Jokaisen maun yhteyteen on laadittu kiva maistelutehtävä. Ne näyttävät juuri sopivilta kodin ”makukoulussa” toteutettavaksi. Miltä maistuvat yhdessä vaikkapa lohi, appelsiini ja parsakaali?

Kokataan iloisesti yhdessä

Toinen vähän isompien lasten ruokakasvatukseen sopiva uutuus on Carrot kitchen (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ruuanvalmistussovellus kännykkään. Ruokaohjeet on laadittu niin, että lapset osaavat työskennellä itsenäisesti keittiössä. Reseptit ovat ammattilaisten suunnittelemia, herkullisia ja terveellisiä. Ohjeet ovat vaiheittaisia videoita (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja niiden avulla lapset voivat harrastaa ruuanlaittoa ja leipomista omassa kotikeittiössä turvallisesti. Joka kuukausi julkaistaan uusia reseptejä ja sovellusta voi käyttää samanaikaisesti perheen eri laitteilla. Odotan innolla, että koronauhka hälvenisi sen verran, että pääsisin kokeilemaan sovellusta lastenlasteni kanssa. Joululomalla se varmaan vihdoin järjestyy.

Maistuvaa joulun aikaa kaikille. t. Soili Soisalo

Kuva Carrot Revolution