Tutkimuksia aistilähtöisestä ruokakasvatuksesta
» » » Ruokakasvatuksen teemawebinaarit syksyllä 2022

Ruokakasvatuksen teemawebinaarit syksyllä 2022

luokassa: Uutiset | 0

Ruokakasvatuksen teemawebinaarisarja pureutuu syksyllä keskeisiin ruokakasvatuksen teemoihin. Webinaarit ovat suunnattu kaikille lasten parissa työskenteleville ammattilaisille.

Webinaarit ovat maksuttomia ja niistä tehdään tallenteet. Tallenne lähetetään kaikille ilmoittautuneille, vaikka et pääsisi paikalle webinaariin. Ilmoittaudu yhteen, kahteen tai vaikka kaikkiin!


Päiväkoti- ja kouluruoka – mikä avuksi jos ei maistu?

Miksi ruoka ei aina maistu? Mitä voit asialle tehdä varhaiskasvatuksessa, koulussa, kotona tai ruokapalveluissa? Pääset tutustumaan myös valmiisiin ohjausmateriaaleihin.

ke 14.9. klo 12.30–13.30 Ilmoittaudu täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)


Kasvikset – lisää väriä lasten lautasille

Kuusi kourallista päivässä? Viittä eri väriä? Tule kuulemaan, kuinka kannustaa lasta kasvisten monipuoliseen käyttöön päiväkodissa, koulussa ja kotona. Nappaa valmiit ideat ohjaukseen ja kasvatukseen.

ke 21.9. klo 12.30–13.30 Ilmoittaudu täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)


Ateriarytmi – miksi ja miten lasten ruokailusta säännöllisempää?

Unohtuuko aamupala toistuvasti? Onko välipalalla väliä? Entä mitä haittaa jatkuvasta napostelusta on? Kuinka puhua ateriarytmistä lasten ja vanhempien kanssa? Luvassa asiaa säännöllisen ateriarytmin tukemisesta ja valmiit ohjausmateriaalit käyttöösi.

ke 28.9. klo 12.30–13.30 Ilmoittaudu täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)


Lapsi kiukuttelee – ja muut haastavat (ruoka)kasvatustilanteet

Miksi ruualla ei kannata lahjoa lasta? Kuinka tukea vanhempia toimimaan rakentavasti haastavissa tilanteissa? Tarjolla taustatietoa, toimintaideoita ja valmiita materiaaleja haastavien ruokakasvatustilanteiden puheeksi ottoon ammattilaisille. 

Huomaathan että webinaarin ajankohta on siirtynyt! Uusi aika:

to 27.10. klo 12.30–13.30 Ilmoittaudu täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)


Vauva ruokailee – miten ohjata vanhempia ensimmäisen vuoden syömiskysymyksissä?

Missä vaiheessa vauva on valmis laajentamaan ruokavaliotaan, mitä tarkoittaakaan maisteluannos ja kuinka kannustaa perheitä sormiruokailuun? Esittelemme uuden kuvapohjaisen materiaalin neuvolan ravitsemusohjaukseen. Uusi opas on selkokielinen ja visuaalinen, ja soveltuu perheille monista eri taustoista. Tule kysymään ja kuulemaan, mitkä ruokailukysymykset vastaanotolla eniten puhututtavat!

Huomaathan että webinaarin ajankohta on siirtynyt! Uusi aika:

ma 31.10. klo 12.30–13.30 Ilmoittaudu täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)


Ruokakasvatusyhdistys Ruukun kanssa webinaareja järjestää Sydänliiton Neuvokas perhe (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) osana Ruokailoa kaikille! -hanketta (STM:n terveyden edistämisen määräraha).