» » » Ruukun Makukouluopas uudistui

Ruukun Makukouluopas uudistui

luokassa: Uutiset | 0

Odotettu Makukoulu – opettajan opas alakouluun on nyt tilattavissa Ruukun nettisivulla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Oppaan avulla on mahdollista toteuttaa peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ruokakasvatusta alakoulussa. Uudistettuun painokseen on lisätty tehtäviä toteutettavaksi kouluruokailun yhteydessä sekä uudistettu kirjan ulkoasua.

Makukoulu-opas 24,90 €

Tarjous! Makukoulu-opas ja Makumatkalla-kirja yhteishintaan 50 € (norm. 64,80 €)

Hintoihin lisätään toimitus- ja laskutuskulu 10 € ja postimaksu postin hinnaston mukaisesti.Tarjous voimassa 13.12.2018 – 31.1.2019.

Makukoulu kasvattaa ruokarohkeutta

Makukoulu perustuu Sapere-ruoka- ja ravitsemuskasvatusmenetelmään, jonka on kehittänyt Jacques Puisais Ranskassa jo vuonna 1974. Latinankielinen sana sapere tarkoittaa maistella, uskaltaa ja olla rohkea. Makukoulussa tutkitaan ruokamaailman ilmiöitä ja tutustutaan ruokiin kaikkien aistien avulla. Päähuomio on lasten omissa kokemuksissa ja heitä kannustetaan ilmaisemaan aistimuksiaan ja tutustumaan uusiin ruokiin. Kaikkien mielipiteitä kuunnellaan ja jokaisen omaa kokemusta kunnioitetaan.

Makukoulussa tutkitaan ruokamaailman ilmiöitä ja tutustutaan ruokiin kaikkien aistien avulla.

Aistilähtöistä ruokakasvatusta on kokeiltu Ranskan lisäksi esimerkiksi Suomessa ja Ruotsissa. Makukouluun osallistuneiden lasten ruokavalio on tullut monipuolisemmaksi ja he ovat lisänneet kasvisten syömistään. Myös lasten itsetunto on vahvistunut.

Kasvattajat voivat koota Makukouluoppaasta omalle ryhmälleen sopivia tehtäväkokonaisuuksia. Harjoitukset käyvät hyvin myös monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin, sillä opetussuunnitelman mukainen ruokakasvatus liittyy eri näkökulmista lähes kaikkiin oppiaineisiin. Yleensä oppilaat innostuvat Makukoulun toiminnallisista tehtävistä ja harjoitusten suorittaminen on heistä kiinnostavaa ja hauskaa.

Kirjat voi tilata osoitteesta info@ruukku.org