» » » Voiko koulu kasvattaa syömään hyvin

Voiko koulu kasvattaa syömään hyvin

luokassa: Uutiset | 0

Suomessa kouluruokailulla ja ruokakasvatuksella tarjotaan 900 000 lapselle kestävät eväät elämään. Kuntien tärkein pöytä on lasten ja nuorten pöytä. Miten varmistamme, että kouluruokailu ja ruokakasvatus kukoistavat kuntien kestävyysmurroksessa? SuomiAreena 2021 keskustelutilaisuus Voiko koulu kasvattaa syömään hyvin? toteutetaan tiistaina 13.7.2021 klo 13:00-13:45 suorana lähetyksenä MTV3-palvelussa.

SuomiAreena -keskustelutilaisuuden järjestää ELO-säätiön Kouluruokailuverkosto (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) yhteistyössä Ruokakasvatusyhdistys Ruukun (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) kanssa. Miten osallistamme lapset ja nuoret kouluruokailun kehittämiseen? Millä keinoilla tiivistämme ruokapalvelun ja opetustoimen yhteistyötä ruokakasvatuksessa?

Miksi koulun ruokakasvatukseen kannattaa panostaa osana Suomen kestävyysmurrosta?

Aiheesta keskustelemassa päättäjiä, tutkijoita, opetuksen, ruokapalvelun ja ruokajärjestelmän edustajia. Äänessä myös nuoria kouluruokavaikuttajia ideoineen ja kokemuksineen. Yhdessä nostamme rohkeasti esille esimerkkejä ja kokemuksia niin valtakunnallisesta kuin kunnallisesta päätöksenteosta, tutkimuksesta, kehittämisestä sekä moniammatillisesta ruokakasvatuksen yhteistyöstä koulussa.

Ruuan valinta ei ole vain ravintoa, kyseessä on ennen kaikkea lasten oppimisprosessi, joka edistää hyvinvointia, aktiivista kansalaisuutta ja kestävää elämäntapaa.

SuomiAreena 2021 (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) keskustelutilaisuuteen Voiko koulu kasvattaa syömään hyvin? osallistuvat:

  • Kouluruokavaikuttajat 7.-9. lk, Järvenperän koulu, Espoo
  • Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, Maa- ja metsätalousministeriö
  • Tutkimusprofessori Minna Kaljonen, Suomen Ympäristökeskus, Just Food-tutkimushanke
  • Kotitalousopettaja Fiia Lujasmaa, Armfeltin koulu, Salo
  • Opetusneuvos Marjaana Manninen, Opetushallitus
  • Johtaja Minna Cousins, Vaasan Oy, Suomen Leipätiedotus hallituksen pj.
  • Rehtori Nicke Wulff, Cygnaeus skolan, Turku
  • Yksikönjohtaja Mikael Neuvonen, kehityspalvelut, Palvelukeskus Helsinki

Keskustelun juontaa ruokavaikuttaja Bettina Lindfors, ELO-säätiö sr. ja tilaisuuden alustaa ruokakasvattaja Aliisa Hyvönen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry.

Seuraa Voiko koulu kasvattaa syömään hyvin -keskustelua
www.suomiareena.fi
#ruokakasvatus #kouluruokailu #kestäväkehitys #suomiareena2021
@SuomiAreena @BettinaLindfors @Ruukkury

Lisätietoja
Bettina C. Lindfors, ELO-säätiö, 040 920 9810, bettina.lindfors@elo-saatio.fi, Twitter @BettinaLindfors (ohjelma, puhujat, viestintä)
Aliisa Hyvönen, Ruukku ry, 044 339 9344, aliisa.hyvonen@ruukku.org (ohjelma)

SuomiAreena järjestetään 15:nen kerran hybriditapahtumana 12-16.7.2021 Porissa ja Helsingissä. Tapahtuman avainteemat ovat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto.

Kuva: Maistuva koulu/Ruukku ry, kuvaaja Ulla-Maija Hänninen.