Kerromme täällä kaikille avoimista tapahtumista ja koulutuksista.
Hyte-työtä tekevät
Webinaari: Lasten ja nuorten ravitsemuksen edistäminen kunnissa ja hyvinvointialueilla
3.2. klo 14-15.30
Kohderyhmä: hytekoordinaattorit ja -johtajat kunnissa ja alueilla
Uudet ravitsemussuositukset julkaistiin viime vuoden lopulla. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä lasten ja nuorten kohdalla? Tämä webinaari on suunnattu juuri sinulle, hyte-työtä tekevä! Webinaarissa kuulet käytännön esimerkkejä siitä, miten lasten ja nuorten hyvää ravitsemusta ja tasapainoista ruokasuhdetta voidaan edistää kunnissa ja hyvinvointialueilla.
Ohjelma ja ilmoittautuminen löytyy täältä.
Kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille
RuokaTutkan maksuton webinaari
11.2. klo 17.30–19.00: Ravitsemussuositukset päivittyivät! Miten tukea muutosta kasvattajana tai opettajana?
Uudet suomalaiset ravitsemussuositukset julkaistiin marraskuussa 2024. Mikä muuttui? Mikä pysyi ennallaan? Webinaarissa kuulet suositusten keskeiset seikat tiivistetysti. Saat ajatuksia, miten lapsia ja nuoria voi innostaa kohti monipuolisia ja kestäviä ruokatottumuksia. Puhujina suositustyöryhmässä työskennellyt tutkija, ravitsemustieteen dosentti Jelena Meinilä sekä ruokakasvatuksen asiantuntija Henriikka Jussila. Tarjolla myös käytännön vinkkejä RuokaTutkan maksuttomien materiaalien hyödyntämiseen opetuksessa. Tilaisuus on suunnattu kaikille kasvatus- ja opetusalalla työskenteleville.
Ilmoittaudu ja lue lisää: www.ruokatutka.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
RuokaTutkan maksuton webinaari
12.3. klo 17.30–19.00: Maistuuko? Maun merkitys ruokakasvatuksessa
Miten saada oppilaat syömään monipuolisesti? Ongelma on kouluarjesta tuttu. Voisiko makuun keskittyminen olla avain tähän pulmaan? Webinaarissa Turun yliopiston elintarvikekehityksen professori Anu Hopia kertoo, miksi maun ja muiden aistimusten merkitystä ei kannata sivuuttaa koulun ruokakasvatuksessa. Tule makumatkalle kuulemaan lisää mausta ja sen merkityksestä. Saat webinaarista myös käytännön vinkit RuokaTutkan maksuttomiin materiaaleihin oppitunneille. Tilaisuus on suunnattu erityisesti luokanopettajille alakoulussa, mutta muutkin ovat tervetulleita.
Ilmoittaudu ja lue lisää: www.ruokatutka.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
RuokaTutkan maksuton webinaari
9.4. klo 17.30–19.00: Digimedian käytön vaikutukset hyvinvointiin – mitä sinun on hyvä tietää?
Digimedian käytöllä voi olla sekä positiivisia että negatiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja kognitioon. Webinaarissa TtM, yliopisto-opettaja Aino Peltonen avaa, miten digimedian käyttö on yhteydessä hyvinvointiin sekä miten digihyvinvointia voi oppia ja edistää. Mitä tehdä, jos nuorten digimedian käyttö huolettaa? Entä, jos huolta aiheuttaakin oma käyttö? Webinaarissa tarjotaan käytännön vinkkejä ja tukimenetelmiä työhön ja arkeen. Saat webinaarista myös vinkit RuokaTutkan maksuttomien materiaalien hyödyntämiseen oppitunneilla. Tilaisuus on suunnattu opettajille yläkoulussa ja toisella asteella.
Ilmoittaudu ja lue lisää: www.ruokatutka.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
Perheille:
Ruokarohkeus-kerhot lapsille ja vanhemmille
Uusien lähi- ja etäkerhojen ajankohdat ja ilmoittautuminen päivittyvät Ruukun nettisivuille:
www.ruokakasvatus.fi/ruokarohkeuskerho
Hei! Järjestätkö koulutuksen tai tapahtuman ruokakasvatuksesta? Lähetä tiedot ja linkki info@ruokakasvatus.fi, niin lisäämme sen sivuille.
Menneiden tapahtumien tallenteita
Löydät monien menneiden ruokakasvatustapahtumien ja -koulutusten tallenteita sivulta Menneet tapahtumat.