» » » Vegekirjassa kiva ruokalistaidea

Vegekirjassa kiva ruokalistaidea

luokassa: Uutiset | 0

Elina Innanen ja Suvi Auvinen ovat laatineet vegaanikeittokirjan lapsiperheelle. Kirjoittajat ovat tuttuja Chocochili-blogistaan ja suosituista ruokaohjeistaan. He ovat tehneet yhteistyötä laillistetun ravitsemusterapeutin Leena Putkosen kanssa, joten kirjan ravitsemustietoon voi luottaa. Se on hienoa, sillä kaikki vegaanireseptejä tarjoilevat oppaat eivät kiinnitä vegaaniruokavalion koostamiseen tarpeeksi huomiota. Kirja alkaa katsauksella ravitsemukseen sekä raskausajan ja pikkulasten vegeruokailuun.

Kirja vastaa lupaukseensa – helppo arki Chocochilin resepteillä – mainiolla kuuden viikon ruokalistalla. Ruokalistan ja ostosten suunnittelu todella helpottaa lapsiperheen arkea. Suunnittelu myös säästää selvää rahaa. Ruokaohjeet vaikuttavat toimivilta ja herkullisilta. Arkipääruokien lisäksi löytyy salaatteja, jälkiruokia ja lastenjuhlatarjoiluja.

Lasten ruokaennakkoluulot ovat tuttuja monessa perheessä, joten vegeruoka voi vaatia opettelua. Moni lapsi kaivaa lehtikaalin palaset pois makaronilaatikostaan. Onneksi kirja varautuu nirsoiluun ja antaa myös makukouluvinkkejä valikoivuuden voittamiseen.

Elina Innanen ja Suvi Auvinen: Lapsiperheen vegaanikeittokirja. Helppo arki Chocochilin resepteillä. Kosmos 2020.

Kirjoittaja Soili Soisalo