» » » Makumestari aloittaa satokauden Kumpulassa

Makumestari aloittaa satokauden Kumpulassa

luokassa: Uutiset | 0

“Istuthan kunnolla ruokapöydässä, äläkä keiku sillä tuolilla”

“Maista edes yksi lusikallinen kasvissosekeittoa.”

“Älä leiki ruualla, vaan laita se suuhusi!”

“Älä heitä porkkanaraastetta siskosi päälle!”

Edellä mainitut sitaatit on poimittu elävästä elämästä lasten kanssa ruokaillessa. Lasten kanssa syöminen on kasvatustilanne, jossa jokainen kasvattaja varmasti haluaa välittää innostusta ja avarakatseisuutta ruokaa kohtaan. Arjen ruokapuhe on ylevistä ajatuksista huolimatta kuitenkin helposti pelkkiä kieltoja ja käskyjä. Joskus tuntuu, että kaikki ruokailutilanteessa käytetyt lauseet alkavat sanalla ”älä”.

Toisenlaista lähestymistapaa ruokaan tarjoaa Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry:n järjestämä Makumestari-tapahtuma. Makumestari on koko perheen vapaapääsyinen ruoka-aiheinen tapahtuma. Ruokaan ja raaka-aineisiin tutustutaan ihmetellen ja ilon kautta kaikkien aistien avulla. Tapahtumassa ruuan värikkääseen maailmaan pääsee katselemaan, tunnustelemaan, kuulostelemaan, haistelemaan ja maistelemaan. Ilman sotkua omassa keittiössä.

Makumestari rakentuu viiden aistin ympärille. Tehtävät viestivät myönteisyyttä: saa koskea, saa maistaa ja saa haistaa. Vaikka tapahtuma on rakennettu lasten ehdoilla, siitä saavat iloa aikuisetkin. Hajuaistitehtävässä tuoksunäytteestä tulee mieleen korvapuusti, mutta onko kyseessä kaneli vai kardemumma? Tuntoaistipisteellä tunnustelupussissa tuntuu pitkä ja nahkea juures, lieneeköhän se porkkana vai palsternakka? Katso menoa Makumestarista videolta:

Makumestari innosti viime syksyn aikana osanottajia ympäri Suomen ruuan pariin tutustumaan ja kokeilemaan. Laajempi sadonkorjuukiertue alkaa taas ensi syksynä (tarkista aikataulu www.makumestari.net (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)). Maistiaisia tapahtumasta saa jo toukokuussa Helsingin Kumpulassa.

Satokauden avaustapahtuma järjestetään Kumpulan Kyläjuhlien yhteydessä lauantaina 28.5. klo 10–15.

Jos sinua kiinnostaa tietää, miltä wasabirucola maistuu ja pohdit uskaltaakohan perheen pienimmätkin laittaa kätensä tunnustelupussiin, tule ottamaan selvää Makumestari-elämysteltassa!

Lue lisää Makumestari-tapahtumista:

www.makumestari.net (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

www.facebook.com/makumestari (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Nähdään Kumpulassa!

Laura, Saila & Hanne