Tule kuulemaan, miten 30 kunnassa on edistetty ruokakasvatuksen osaamista ja yhteistyötä kahden viime vuoden aikana.
Webinaarissa kerromme, mitkä ovat tällä hetkellä ruokakasvatuksen suurimmat haasteet kunnissa ja miten näitä voidaan ratkoa. Miten lasten ja nuorten hyvää ravitsemusta voidaan edistää varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa? Miten yhteistyötä eri toimialojen välillä voidaan luontevasti lisätä?
Webinaari on Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hankkeen päätöstilaisuus. Hankkeessa on mentoroitu 30 kuntaa Asikkalasta Inariin sekä 135 koulua ja päiväkotia ruokakasvatuksessa vuosina 2021–2023. Yhteistyö kunnissa ja hyvinvointialueilla tulee jatkumaan tulevissa projekteissamme.
Mitä: Verkkoseminaari
Kenelle: Viranhaltijat kunnissa, hv-alueilla ja valtionhallinnossa esim. sivistys- ja opetuspalveluissa, sote-palveluissa, ruokapalveluissa ja hyte-työssä. Kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjät, järjestötoimijat ja muut kiinnostuneet
Milloin: 16.5.2023 klo 13–14.30
Ilmoittautuminen: viimeistään 15.5. tästä linkistä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Saat linkin Teamsiin edeltävänä päivänä.
Ohjelma
Tervetuloa, Aliisa Hyvönen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Ruokakasvatus ja viheliäiset ongelmat, Silja Varjonen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Kommenttipuheenvuoro: Miten oppilaat syövät kouluissa, erikoistutkija Susanna Raulio, THL
Mikä haastaa kuntia ruokakasvatuksessa? Projektitutkija Aija Laitinen, Itä-Suomen yliopisto
Ratkaisuja haasteisiin – esimerkkejä kolmesta kunnasta
- Ruokolahdella ruoka maistuu poikkeuksellisen hyvin, rehtori Saila Heikkinen, Ruokolahti
- Yhteistyöllä ruokakasvatus kukoistamaan, ruokapalvelupäällikkö Minna Pettinen ja vararehtori Ulla Karlsson, Asikkala
- Kasvikset lapsille komponentteina – miten ratkaistiin ja mitä siitä seurasi? ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Minna Ahonen, Mäntyharju
Keskustelu: Ruokakasvatuksen tulevaisuus – mitä se voisi olla?
Keskustelijoina
yliopistonlehtori Sanna Talvia, Itä-Suomen yliopisto
varhaiskasvatuksen asiantuntija Taina Sainio, Suomen Sydänliitto
ruokakasvatuksen asiantuntija Saila Paavola, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Loppusanat, Aliisa Hyvönen
Järjestäjät: Itä-Suomen yliopisto, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Suomen Sydänliitto maa- ja metsätalousministeriön rahoituksella
Lisätietoja
Silja Varjonen
toiminnanjohtaja
Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
puh. 040 526 8475
silja@ruokakasvatus.fi
Aija Laitinen
projektitutkija
Itä-Suomen yliopisto
puh. 040 417 4194
aija.laitinen@uef.fi