Kasviksia ja käsiä, leikkaavat kasviksia
» » » Webinaari: Lisää yhteistyötä ja osaamista ruokakasvatukseen 16.5. klo 13–14.30

Webinaari: Lisää yhteistyötä ja osaamista ruokakasvatukseen 16.5. klo 13–14.30

luokassa: Uutiset | 0

Tule kuulemaan, miten 30 kunnassa on edistetty ruokakasvatuksen osaamista ja yhteistyötä kahden viime vuoden aikana.  

Webinaarissa kerromme, mitkä ovat tällä hetkellä ruokakasvatuksen suurimmat haasteet kunnissa ja miten näitä voidaan ratkoa. Miten lasten ja nuorten hyvää ravitsemusta voidaan edistää varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa? Miten yhteistyötä eri toimialojen välillä voidaan luontevasti lisätä?  

Webinaari on Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hankkeen päätöstilaisuus. Hankkeessa on mentoroitu 30 kuntaa Asikkalasta Inariin sekä 135 koulua ja päiväkotia ruokakasvatuksessa vuosina 2021–2023. Yhteistyö kunnissa ja hyvinvointialueilla tulee jatkumaan tulevissa projekteissamme. 

Mitä: Verkkoseminaari

Kenelle: Viranhaltijat kunnissa, hv-alueilla ja valtionhallinnossa esim. sivistys- ja opetuspalveluissa, sote-palveluissa, ruokapalveluissa ja hyte-työssä. Kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjät, järjestötoimijat ja muut kiinnostuneet

Milloin: 16.5.2023 klo 13–14.30

Ilmoittautuminen: viimeistään 15.5. tästä linkistä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Saat linkin Teamsiin edeltävänä päivänä.

Ohjelma 

Tervetuloa, Aliisa Hyvönen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry 

Ruokakasvatus ja viheliäiset ongelmat, Silja Varjonen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry 

Kommenttipuheenvuoro: Miten oppilaat syövät kouluissa, erikoistutkija Susanna Raulio, THL 

Mikä haastaa kuntia ruokakasvatuksessa? Projektitutkija Aija Laitinen, Itä-Suomen yliopisto 

Ratkaisuja haasteisiin – esimerkkejä kolmesta kunnasta 

  • Ruokolahdella ruoka maistuu poikkeuksellisen hyvin, rehtori Saila Heikkinen, Ruokolahti
  • Yhteistyöllä ruokakasvatus kukoistamaan, ruokapalvelupäällikkö Minna Pettinen ja vararehtori Ulla Karlsson, Asikkala 
  • Kasvikset lapsille komponentteina – miten ratkaistiin ja mitä siitä seurasi? ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Minna Ahonen, Mäntyharju  
     

Keskustelu: Ruokakasvatuksen tulevaisuus – mitä se voisi olla?
 
Keskustelijoina  
yliopistonlehtori Sanna Talvia, Itä-Suomen yliopisto 
varhaiskasvatuksen asiantuntija Taina Sainio, Suomen Sydänliitto 
ruokakasvatuksen asiantuntija Saila Paavola, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry 

Loppusanat, Aliisa Hyvönen 

Järjestäjät: Itä-Suomen yliopisto, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Suomen Sydänliitto maa- ja metsätalousministeriön rahoituksella

Lisätietoja

Silja Varjonen
toiminnanjohtaja
Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
puh. 040 526 8475
silja@ruokakasvatus.fi

Aija Laitinen
projektitutkija
Itä-Suomen yliopisto
puh. 040 417 4194
aija.laitinen@uef.fi