» » » Rekrytoimme hanketyöntekijän ja viestintä- ja hallintoassistentin

Rekrytoimme hanketyöntekijän ja viestintä- ja hallintoassistentin

luokassa: Uutiset | 0

Ruukussa on töissä tällä hetkellä neljä kokoaikaista ja kaksi tuntityöntekijää, ja nyt etsimme joukkoomme hanketyöntekijää ja viestintä- ja hallintoassistenttia. Meillä on lämminhenkinen ja toisia kannustava pieni tiimi sekä mukavat hankekumppanit. Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

Katso tehtävien kuvaukset alta ja jätä työhakemus sekä ansioluettelosi 10.1. mennessä osoitteeseen silja@ruokakasvatus.fi.

Molempiin tehtäviin toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Ensimmäiset haastattelut tehdään etäyhteyksillä viikoilla 3–4. Työsopimukset voidaan solmia aikaisintaan tammi-helmikuun vaihteessa, kun STM on vahvistanut avustukset.

Lisätietoa tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Silja Varjonen, puh. 040 526 8475 tai silja@ruokakasvatus.fi (lomalla 22.12.2023-7.1.2024). Soitot mieluiten 20. tai 21.12. klo 10–12 tai 8.1. tai 9.1. klo 12–14

Hanketyöntekijä, määräaikainen

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry etsii hanketyöntekijää määräaikaiseen asiantuntijatehtävään. Työ alkaa helmi-maaliskuussa ja kestää vuoden 2024 loppuun.

Palkattava henkilö tulee työskentelemään STEA-rahoitteisissa hankkeissamme, joista toinen kohdentuu haavoittuvassa asemassa oleviin lapsiperheisiin ja toinen itsenäistyviin nuoriin ammattioppilaitoksissa, lastensuojelun yksiköissä ja kuntien muussa toiminnassa. Molemmissa hankkeissa on ruokaan ja ravitsemukseen liittyvää ryhmätoimintaa sekä ohjausta perheille ja nuorille. Palkattavan henkilön kokemuksen ja kiinnostuksen mukaan työtehtäviin voi kuulua myös viestintää, etäoppituntien pitämistä sekä muita hanketöitä.

Edellytämme sinulta

 • kokemusta opettamisesta tai ohjauksesta
 • kokemusta lasten, nuorten tai perheiden kanssa toimimisesta
 • hyviä projektinhallintataitoja
 • itsenäistä työotetta, mutta myös halua ja kykyä työskennellä verkostoissa ja tiimeissä
 • kiinnostusta kestävään ravitsemukseen ja terveyden edistämiseen

Lisäksi arvostamme

 • joustavaa ja kehittävää asennetta työhön
 • hyviä digitaitoja ja viestintäosaamista
 • suomen kielen taitoa. Muiden kielten osaamisesta on etua, sillä toimintaan osallistuu paljon eri kulttuuritaustaisia lapsia ja vanhempia.
 • kokemusta hanketöistä
 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa, esim. TtM, MMM, KtaO, KM, KK, ETM, FM, sosionomi (AMK). Tutkinto ei ole kuitenkaan edellytys työn hakemiselle.

Ruukun työhuone sijaitsee Käpylän aseman lähellä (Oltermannintie 8) Helsingissä. Meillä voi tehdä joustavasti etätöitä. Ryhmänohjaukset ja erilaiset tilaisuudet edellyttävät kuitenkin läsnäoloa Uudenmaan alueella viikoittain. Tehtäviin kuuluu myös satunnaisia ilta- ja viikonlopputöitä. Halutessasi työtä voi tehdä myös 80 % työajalla. Tehtävässä noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa.

Ruukussa asiantuntijoiden palkka on 3000–3500 € /kk kokemuksesta riippuen. Työsuhde-etuna myös lounasvähennys, viikoittainen hyvinvointitunti ja mahdollisuus käyttää Oltermannikeskuksen liikuntatiloja. Jätä työhakemus sekä ansioluettelosi 10.1. mennessä osoitteeseen silja@ruokakasvatus.fi.

Viestintä- ja hallintoassistentti, määräaikainen (Paikka auki -avustusohjelma)

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry etsii viestintä- ja hallintoassistenttia vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen. Työ on osa STEA-rahoitteista Paikka auki -avustusohjelmaa. Palkattavan henkilön tulee olla joko osatyökykyinen tai alle 30-vuotias nuori, joka ei opiskele päätoimisesti tai ei ole työelämässä. Katso tarkemmat lisätiedot palkkauksen ehdoista avustusohjelman sivuilta (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Etsimme henkilöä, jolla on kiinnostusta järjestötyöhön sekä viestintä- ja hallintotehtäviin. Sinulla ei tarvitse olla paljon työkokemusta. Tarkoitus on, että vuoden työjakson aikana opit ja kehityt työssäsi. Työaikaa voi käyttää myös kouluttautumiseen ja saat mentorin työyhteisöstä.

Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi

 • viestinnän avustavat tehtävät, kuten uutiskirjeiden, nettisivujen ja sosiaalisen median päivittämistä, somekuvien ja -videoiden laatimista
 • hallinnon avustavat tehtävät, kuten laskutus ja kirjanpidossa avustaminen
 • tapahtumien järjestelyissä avustaminen
 • hanketyössä avustaminen
 • muut toimistotehtävät

Toivomme sinulta

 • itsenäistä työotetta sekä kiinnostusta työskennellä osana tiimiä
 • kiinnostusta viestintätehtäviin, esimerkiksi opinnoissa tai vapaa-ajalla saatua kokemusta sosiaalisesta mediasta, kirjoittamisesta, kuvien tai videoiden tekemisestä. 
 • kohtuullista kirjallista suomen kielen taitoa. Muiden kielten osaaminen katsotaan eduksi.

Työaika voidaan räätälöidä palkattavalle henkilölle sopivaksi ja se voi olla 40–100 % kokoaikaisesta työajasta. Työsuhde alkaa helmi-maaliskuussa 2024. Työsopimus voidaan solmia aikaisintaan tammi-helmikuun vaihteessa, kun STM on vahvistanut avustuksen. Tehtävässä noudatetaan kolmen kuukauden koeaikaa.

Ruukun työhuone sijaitsee Käpylän aseman lähellä (Oltermannintie 8) Helsingissä. Meillä voi tehdä joustavasti etätöitä, mutta toivomme, että voit tulla toimistolle 1–2 kertaa viikossa. Tehtäviin kuuluu myös satunnaisia ilta- ja viikonlopputöitä.

Palkka kokoaikaisessa työssä on 2500–2900 €/kk koulutuksen ja työkokemuksen mukaan. Työsuhde-etuna myös lounasvähennys, viikoittainen hyvinvointitunti ja mahdollisuus käyttää Oltermannikeskuksen liikuntatiloja.   

Jätä työhakemus sekä ansioluettelosi 10.1. mennessä osoitteeseen silja@ruokakasvatus.fi. Kerro hakemuksessasi kumman Paikka auki -kriteerin perusteella haet tehtävään (osatyökykyisyys tai alle 30-vuotias koulutuksen ja työelämän ulkopuolella oleva).

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry on valtakunnallinen asiantuntijajärjestö, joka edistää lasten ja nuorten hyvinvointia, monipuolisia ruokatottumuksia ja tasapainoista ruokasuhdetta. Vahvistamme ammattilaisten ja vanhempien osaamista ruokakasvatuksesta.