» » » Makumestari valloittaa Kaaren Helsingissä

Makumestari valloittaa Kaaren Helsingissä

luokassa: Uutiset | 0

IMG_2164-3_maku2 (1)
Tällä viikolla se alkaa: syksyn uutuuttaan kiiltelevä Makumestari-tapahtumakiertue! Kumpulan Kyläjuhlilla toukokuussa saatiin pieni makupala, mutta nyt pamahtaa suuremmasta tuutista. Luvassa entistä enemmän ruoka-aiheisia tehtäviä – pähkinöitä niin pienille kuin isoillekin, jotka haastavat sukeltamaan ruokamaailmaan kaikilla aisteilla. Lisäksi luvassa monenmoista ruokaan liittyvää puuhailtavaa, askartelua, pelejä, maisteluja, esityksiä… vaikka mitä! Hauskaa roppakaupalla – sen voimme taata!

Kiertue pyörähtää käyntiin kauppakeskus Kaaressa

pe 19.8. klo 10–18 ja la 20.8. klo 10–15.

Tapahtuma valloittaa 1. ja 2. kerroksen käytävät. Tule 1. kerroksen keskusaukion infopisteelle hakemaan oma karttasi makumatkalle, kerää tarroja ratkomalla ruokamaailman salaisuuksia eri tehtäväpisteillä ja julistaudu Makumestariksi! Tapahtuma on täysin vapaapääsyinen.

Mukana myös Vita&Mini – Naurettavan terveellistä lastenteatteria la 20.8. klo 13.

Lauantaina tapahtuman juontaa Meri-Tuuli Lindström.

Tapahtuma Facebookissa (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

www.makumestari.net (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Lisähuomio kaikille lasten parissa työskenteleville:

Osana tapahtumaa järjestetään kutsuvierastilaisuus, jossa kerrotaan tarkemmin, mistä Makumestari-kiertueen taustalla olevassa Makukoulu-ruokakasvatusmenetelmässä on kyse ja miten tätä myönteistä ja osallistavaa menetelmää voi hyödyntää ruokakasvatuksessa kotona, perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Menetelmän avulla voi voittaa niin lasten kuin aikuistenkin ennakkoluuloja erilaisia ruokia kohtaan.

Kutsuvierastilaisuus: Makukoulu ruokakasvatuksen välineenä

Aika: 19.8. klo 14:00–15:00.

Paikka: Kauppakeskus Kaari, Kantelettarentie 1, Helsinki, 1. kerroksen keskusaukio

Tilaisuuden alussa esitellään Makukoulu-menetelmän mahdollisuudet. Esittelyn jälkeen kaikki ovat tervetulleita kiertämään Makumestari-tehtävärataa ja tutustumaan Makukoulu-tehtäviin. Tilaisuuden päätteeksi osallistujat saavat Makumestari-kassin, joka sisältää tietopaketin Makukoulun toteuttamiseen perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Nähdään pian Kaaressa!

t. Makumestari-tiimi Saila, Hanne ja Laura