» » » SuomiAreenan keskustelu: Kouluruokaa halvalla vai hyvää tehden

SuomiAreenan keskustelu: Kouluruokaa halvalla vai hyvää tehden

luokassa: Uutiset | 0
Uskalletaanko kunnissa panostaa kouluruokailuun vai ajetaanko sitä alas karsimalla laadusta ja ruokailuun käytettävästä ajasta? Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua Poriin Kaupungintalon pihalle tai striimin ääreen (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) tiistaina 27.6.2023 klo 15. 

Suomalainen kouluruokailu on maailmankuulu innovaatio, joka on lisännyt terveyttä, tasa-arvoa ja oppimisen edellytyksiä 75 vuotta. Mikä on tilanne kunnissa tänä päivänä: onko kouluruokailun ylistys enää vain sanahelinää? Keskustelussa pohdimme, nähdäänkö kouluruokailu kunnissa vain kulueränä vai mahdollisuutena vaikuttaa ympäristöön, talouteen sekä lasten hyvinvointiin.  

Keskusteluun osallistuvat

Marja Vaitomaa, kunnanvaltuutettu, kotitalouden ja terveystiedon opettaja, Eurajoki
Riikka Kononen, terveystiedon ja kotitalouden opettaja, Pori 
Sari Junnila, ruokapalvelusuunnittelija
Silja Varjonen, toiminnanjohtaja Ruokakasvatusyhdistys Ruukku 

Keskustelun juontaa ruokakasvatuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen.  

Voit seurata striimiä tai katsoa tallenteen tästä linkistä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Keskustelun järjestää Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry osana Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen -hanketta, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö 

SuomiAreena Porissa 27.-30.6.2023 

Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali SuomiAreena järjestetään ensi kesänä Porissa historiallisesti jo kesäkuun viimeisellä viikolla. Tapahtuman järjestävät yhdessä MTV ja Porin kaupunki. 

Koko SuomiAreenan ohjelma julkaistaan 31.5. tällä sivulla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).