Itä-Suomen yliopisto, Suomen Sydänliitto ja Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry järjestivät 12.10.2021 webinaariin Kunnan tärkein pöytä on lasten ruokapöytä, jonka tallenne on nähtävissä yllä tai tästä linkistä. (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)
Tilaisuudessa saatiin työkaluja ruokakasvatukseen, joka on osa kunnan ja uusien hyvinvointialueiden terveyden edistämisen tehtävää. Lisäksi kuultiin kuntien ja maakuntien kokemuksia ruokakasvtuksen edistämisestä.
Ohjelma
Alkusanat
Sanna Talvia, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto
Kohdasta 9:50
Kuntien ravitsemuspolitiikka hyvinvointikertomusten näkökulmasta
Vilma Lappalainen, Helsingin yliopisto
Kohdasta 25:10
Lasten ruokakasvatus osaksi koko kunnan terveyden edistämistyötä – valmiit työkalut avuksesi.
Kaisa Kähkönen, projektitutkija, Itä-Suomen yliopisto
Taina Sainio, varhaiskasvatuksen asiantuntija, Suomen Sydänliitto
Kommenttipuheenvuorot kunnista
Kohdasta 51:50
Säde Rytkönen, hyvinvointikoordinaattori, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Kohdasta 1:01:00
Kati Laine-Rissanen, hyvinvointikoordinaattori, Pihtiputaan kunta
Kohdasta 1:13:05
Miten ruokakasvatusta edistetään kunnan, koulujen ja päiväkotien yhteistyönä?
Silja Varjonen, toiminnanjohtaja, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Kohdasta 1:26:04
Loppusanat
Marjaana Lahti-Koski, pääsihteeri, Suomen Sydänliitto
Twitterissä käytiin keskustelua tunnistella #tärkeinpöytä
Webinaari järjestetiin osana Ruokakunta ja Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hankkeita. Ruokakuntaa on rahoitettu sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahoista 2019–2021. Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö vuosina 2021–2023.