» » » Arvioi ruokakasvatuksen nykytila, voita tarvikepaketti!

Arvioi ruokakasvatuksen nykytila, voita tarvikepaketti!

luokassa: Uutiset | 0

Ruokailun ja ruokakasvatuksen nykytilan arviointi on maksuton työkalu arviointiin, seurantaan ja näkyväksi tekemiseen päiväkodissa ja koulussa. 

Kevät on hyvää aikaa arvioinnille! Kaikkien huhti-toukokuussa nykytila.fi-arvioinnin täyttäneiden kesken arvotaan aistilähtöisen ruokakasvatuksen tarvikepaketti (arvo 99 €). 

Lisäksi kaikki ensimmäistä kertaa lomakkeen täyttävät saavat halutessaan postissa julistepaketin.  

Nykytila.fi auttaa suunnittelussa  

Kootkaa yhteisen pöydän ääreen tarvittavat henkilöt ja tehkää arvio päiväkotinne tai koulunne ruokailun ja ruokakasvatuksen nykytilasta. Arviointiin menee noin 45 minuuttia.  

Arviointilomakkeen täyttäminen on samalla hyvä hetki pohtia yhdessä työyhteisössä toteutettavaa ruokakasvatusta. Miten ruokakasvatus olisi vahvemmin mukana toiminnassa? Miten ruokailuhetket sujuvat? Miten moniammatillinen yhteistyö onnistuu?  

Sopikaa arvioinnin jälkeen yhdessä, mihin asioihin ruokailun ja ruokakasvatuksen kehittämisessä tulevana toimintavuotena keskitytte. Jo pienet teot ovat vaikuttavia! Suunnittelun apuna ovat Neuvokas perhe ja Maistuva koulu –sivustot.

Tuloksista nähdään kunnan ja maakunnan tilanne 

Jo yli 350 päiväkotia ja koulua on täyttänyt nykytilan arvioinnin! Mikä on tilanne sinun kunnassasi? Verkkopalvelussa voi tarkastella arvioinnin tuloksia oman kunnan lisäksi maakunnan tasolla. Onko nykytila.fi-verkkopalvelu jo osa kuntanne hyvinvointisuunnitelmaa?