» » » Ruokarohkeutta makukoulusta

Ruokarohkeutta makukoulusta

luokassa: Uutiset | 0

Makukoulu lisää lasten rohkeutta maistella ruokia ja kasvisten syönti lisääntyy. Ruukku järjestää iltakoulutukseen Makukoulu- eli Sapere-menetelmästä Helsingissä 7.11. Tervetuloa!

Aistilähtöinen ruokakasvatus tutuksi – Makukoulun perusteet

Aika: Torstai 7.11. klo 16-19

Paikka: Alianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Osallistujamäärä 10-20 hlö

Koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen Makukoulu-menetelmään. Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään, jota on Suomessa sovellettu erityisesti varhaiskasvatukseen ja alakouluihin. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulua ja Sapere-menetelmää voidaan hyödyntää oppitunneilla, kasvatustilanteissa ja ruokailuissa.

Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan ja voi auttaa lapsia ja kasvattajia ruokailuun liittyvissä haasteissa.

Koulutuksessa perehdytään aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä Makukoulu-menetelmän periaatteisiin. Koulutus sisältää runsaasti käytännönläheisiä harjoituksia, jotka voit ottaa suoraan käyttöön luokan tai ryhmän kanssa.

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen.  Hän on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri ravitsemustieteestä ja perehtynyt lasten ravitsemukseen sekä ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Koulutuksen hinta 55 €

Ilmoita mukaan työkaverisi! Saatte koulutuksen kahdelle yhteishintaan 100 €!

Koulutus järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 10.

Koulutukseen ilmoittaudutaan maksamalla osallistumismaksu Ruukun verkkokaupassa (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Ilmoittaudu viimeistään 28.10.

Mikäli haluat maksaa laskulla, ole yhteydessä silja.varjonen (at) ruukku.org

Lisätietoja koulutuksesta
Silja Varjonen
puh. 040 526 8475
silja.varjonen (at) ruukku.org