Ruokakasvatuksen päivä 21.3.2024
» » » Ruokakasvatuksen päivä 21.3. – tule mukaan!

Ruokakasvatuksen päivä 21.3. – tule mukaan!

luokassa: Uutiset | 0

Ruokakasvatuksen päivä järjestetään jo kolmatta kertaa torstaina 21.3.2024. Tule mukaan oppimaan ja innostumaan ruokakasvatuksesta! Päivä kokoaa virtuaalisesti ruuan ja ruokakasvatuksen äärelle lapset, oppilaat sekä lapsia kohtaavat ammattilaiset. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ohjelmaa on myös vanhemmille.

Ohjelmassa torstaina 21.3.2024

  • Lähetys oppilaille Kotkan koulunäkkitehtaalta klo 9.30 ja 10.15
  • Webinaari ammattilaisille klo 12–14
  • Ruokakasvatuksen vanhempainilta klo 18

Miten näkkileipä valmistuu? – ohjelmaa oppilaille

Suorassa videoyhteydessä Kotkan näkkileipätehtaalla näemme, miten kouluruokailun klassikko näkkäri valmistuu. Oppilaat saavat esittää kysymyksiä näkkileipätehtaan asiantuntijalle. Järjestämme kaksi striimiä yhdessä Ruokatieto yhdistyksen kanssa.

  • esikoululaisille ja 1.-4.-luokkalaiset klo 9.30-9.50
  • 5.-9.-luokkalaiset klo 10.15-10.45

Lähetyksistä jää tallenteet, jotka ovat katsottavissa kaksi viikkoa. Katso tarkemmat sisältökuvaukset täältä.

Webinaari ammattilaisille klo 12-14

Miten me ammattilaiset voimme edistää kestävyyttä ruokailussa ja ruokakasvatuksessa, lasten ja nuorten parhaaksi ja heidän tulevaisuutensa vuoksi. Pohdimme webinaarissa mm. miten lisätä ekologista kestävyyttä, ruokailoa ja ruuan ravitsemuslaatua unohtamatta. Entä miten nuoret otetaan aidosti mukaan kouluruokailua koskevaan päätöksentekoon. Kuinka otetaan huomioon lasten ja nuorten moninaisuus ruokailuissa ja ruokakasvatuksessa? Miten varmistetaan ruokailun psykologinen turvallisuus?

Ajankohtaiset alustuspuheenvuorot johdattelevat keskusteluun, johon osallistuvat studiolla ruokakasvatuksen ammattilaiset sekä nuoret. Jaamme tietysti myös käytännön vinkkejä arjen työhön! Tilaisuus on suunnattu lapsia kohtaaville ammattilaisille varhaiskasvatuksessa, opetuksessa, ruokapalveluissa, sosiaali- ja terveyspalveluissa ja järjestöissä. Webinaari tallennetaan.

Katso tarkempi ohjelma täältä.

Syödään eka – ruokakasvatuksen vanhempainilta klo 18-18.45

Onko päivällinen pelkkää nakkia ja vedetäänkö herneet vain nenään? Miten vähentää valikoivaa syömistä ja valtataisteluita ruokapöydässä? Kuinka saada perheen ruoka-arki rullaamaan ja ruokapöytään lisää iloa? Entä mitä ihmettä tänään syötäisiin?!

Ruokakasvatuksen vanhempainilta on täällä! Napakassa 45 minuutin webinaarissa Ruokakasvatusyhdistys Ruukun ja Suomen Sydänliiton ravitsemuksen ja ruokakasvatuksen ammattilaiset antavat parhaat vinkit arjen ruokahaasteisiin. Webinaari sopii erityisesti päiväkoti- ja alakouluikäisten lasten vanhemmille. Webinaari tallennetaan. Lue täältä lisää.

Ohjelmaa ovat mukana järjestämässä Ruukun lisäksi Suomen Sydänliiton Neuvokas perhe, Itä-Suomen yliopisto ja Ruokatieto yhdistys.

Lisätietoja osoitteesta: info@ruokakasvatus.fi