» » » Vita & Mini – Makumestarin mukana Oulussa

Vita & Mini – Makumestarin mukana Oulussa

luokassa: Uutiset | 0

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna viiletetään pohjoiseen, tarkemmin sanottuna Ouluun, Kulttuuritalo Valveelle. Oululaiset perheet ja koululaisryhmät leivotaan makumestareiksi, kun he pääsevät tutustumaan ruokaan tavanomaisesta poikkeavasta vinkkelistä. Luvassa arvoituksia, haasteita, kummallisia tehtäviä, outoja ilmiöitä – mitä kaikkea aistit meille ruuasta paljastavatkaan?

Eikä siinä vielä kaikki (rummunpäristyksiä)…

vita_mini_logo_kuva_fiOuluun Makumestarin mukana matkustavat myös ihanat Vita & Mini. Lastenteatteriesityksessä kaksi lasta tutustuvat toisiinsa leikkipaikalla ja päätyvät lopulta melkoiseen seikkailuun mielikuvitusmaailmassa. Naurettavan terveellisen teatteriesityksen lomassa käsitellään omaan terveyteen vaikuttavia asioita, kuten syömistä, leikkimistä, liikkumista ja ruutuaikaa.

Itse pari kertaa esityksen jo nähneenä, en voi olla ihmettelemättä, miten veikeästi näitä aiheita voidaan käsitellä ja miten hyvin esitys lapsiin (ja aikuisiin) kolahtaa! Esityksen jälkeen pieni mieli saattaa olla avoin mahtaville keskusteluille: Millaisia leikkejä sinä tykkäät leikkiä kavereiden kanssa? Miten toivoisit sinuun suhtauduttavan, jos et pidä jostain ruuasta? Millaisista asioista sinulle tulee hyvä mieli ja hyvä olo?

Vita & Mini -esityksestä voit lukea lisää täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

Kannelmaki5
Vita & Mini -esitys Makumestari-tapahtumassa Helsingissä, kauppakeskus Kaaressa 20.8.

Makumestari on kaikille avoin, vapaapääsyinen tapahtuma. Kaikin aistein ruokamaailmaan, HOP! Tule sinäkin mukaan. 🙂

Makumestari-tapahtuma Valve-salissa su 25.9. klo 11–15 ja ma 26.9. klo 9-14

Tapahtuma Facebookissa (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

www.makumestari.net (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Lisähuomio kaikille lasten parissa työskenteleville:

Osana tapahtumaa järjestetään kutsuvierastilaisuus, jossa kerrotaan tarkemmin, mistä Makumestari-kiertueen taustalla olevassa Makukoulu-ruokakasvatusmenetelmässä on kyse ja miten tätä myönteistä ja osallistavaa menetelmää voi hyödyntää ruokakasvatuksessa kotona, perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Menetelmän avulla voi voittaa niin lasten kuin aikuistenkin ennakkoluuloja erilaisia ruokia kohtaan.

Kutsuvierastilaisuus: Makukoulu ruokakasvatuksen välineenä

Aika: su 25.9. klo 14:00–15:00 ja ma 26.9. klo 11:00–12:00

Paikka: Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7, Oulu

Tilaisuuden alussa esitellään Makukoulu-menetelmän mahdollisuudet. Esittelyn jälkeen kaikki ovat tervetulleita kiertämään Makumestari-tehtävärataa ja tutustumaan Makukoulu-tehtäviin. Tilaisuuden päätteeksi osallistujat saavat Makumestari-kassin, joka sisältää tietopaketin Makukoulun toteuttamiseen perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.

Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Tervetuloa!

kirjoittaja: Saila Paavola, Ruukku ry