Hyvää tekevää ruokaa ja yhdessä syömistä juhlitaan ruokakasvatuksen viikolla 17.-21.3.2025 

Tervetuloa mukaan viettämään viikkoa osana koulu- ja päiväkotiruokailua, oppitunteja sekä muuta toimintaa! Ruokakasvatuksen viikko on tarkoitettu kaikille lapsille ja nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille.  

Viikon aikana on tarjolla monenlaista ohjelmaa 

  • striimi ruuan reitiltä lapsille ja nuorille  
  • webinaari ammattilaisille 20.3.  

Tarkemmat tiedot viikon ohjelmasta julkaistaan alkuvuoden aikana. Voit jo ilmoittautua mukaan, niin saat sähköpostiisi tarkemman aikataulun ja materiaalit, kun ne julkaistaan.  


Webinaari ammattilaisille 20.3. klo 12-14 

Tiivis koulutuksellinen webinaari käsittelee ajankohtaisista ruokakasvatuksen ja ravitsemuksen kysymyksiä.  Tänä vuonna pureskeltavana ovat uudet ravitsemussuositukset, erityisruokavaliot sekä mielenterveyden ja syömisen yhteydet.  

Asiantuntijapuheenvuoroja limittävät paneelikeskustelut, joissa ääneen pääsevät myös kentän ammattilaiset.  

Tilaisuus on suunnattu lapsia kohtaaville ammattilaisille varhaiskasvatuksessa, opetuksessa, ruokapalveluissa, sosiaali- ja terveyspalveluissa ja järjestöissä. Webinaari on maksuton ja se tallennetaan.  

Webinaarin ohjelma  

Tervetuloa! 
Webinaarin juontaa kotitaloustieteen yliopistolehtori Sanna Talvia Helsingin ylipistosta.  

Uudet ravitsemussuositukset – mikä muuttuu lapsilla ja nuorilla? Ruokakasvatuksen ja ravitsemuksen asiantuntija Aliisa Hyvönen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry 

Erityisruokavaliot päiväkodeissa ja kouluissa – esimerkkinä allergiat ja turvaruoka 
Amma Antikainen, ravitsemusterapeutti, Keski-Suomen hyvinvointialue  

Paneelikeskustelu – puhujat julkaistaan myöhemmin 

Miten ruokkia mieltä? –  Syömisen ja mielenterveyden yhteyksistä  
Ravitsemustieteen dosentti, ravitsemusterapeutti Anu Ruusunen, Itä-Suomen yliopisto  

Paneelikeskustelu – puhujat julkaistaan myöhemmin 

Ruokakasvatuksen viikkoa ovat olleet järjestämässä Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry, Suomen Sydänliitto, Ruokatieto yhdistys ja Itä-Suomen yliopisto.