» » » Marita Suontausta Ruukun hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

Marita Suontausta Ruukun hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi

luokassa: Uutiset | 0

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry:n vuosikokous järjestettiin torstaina 30.3. Helsingissä ja etäyhteyksillä. Vuosikokouksessa käytiin läpi menneen vuoden toimintaa ja toimintasuunnitelmaa tulevalle vuodelle sekä valittiin hallitukseen uusi puheenjohtaja ja uusia jäseniä. 

Ruukun toiminnanjohtaja Silja Varjonen kiitti Sanna Talviaa kuluneesta puheenjohtajakaudesta.

Ruukun hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Marita Suontausta. Suontausta toimii kehityspäällikkönä Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksessa, vastuualueenaan ruoka-, ravitsemus- ja kotitalousneuvonta. “Kiitän luottamuksesta! Aika isoihin saappaisiin astun, sillä Sanna Talvia on luotsannut Ruukku ry:n hallitusta niin hienosti. Iloitsen ruokakasvatuksen yhteistyön tiivistymisestä!”, kommentoi Suontausta uutta toimeaan hallituksen puheenjohtajana. 

Tilaisuudessa myös kiitettiin puheenjohtajan paikalta siirtynyttä yliopistonlehtori Sanna Talviaa Itä-Suomen yliopistosta. 

“On ollut hienoa nähdä näiden vuosien aikana, miten ruokakasvatus on saanut vähitellen enemmän jalansijaa eri puolilla Suomea, ja Ruukku on vahvistanut rooliaan ruokakasvatuskentän viestijänä ja yhteistyöverkostojen kokoajana. Itse työskentelen yliopistossa ja pidän tärkeänä myös sitä, että Ruukku nojaa tekemisessään tutkittuun tietoon ruuasta ja ruokakasvatuksesta.”, Talvia kommentoi viisivuotista puheenjohtajakauttaan.  

Talvian mukaan pysyvämmän rahoituksen saaminen järjestökentän ruokakasvatustyölle on edelleen äärimmäisen tärkeä tavoite, sillä toistaiseksi työ on kuitenkin pitkälti hankerahoituksen varassa. 

“Uudelle puheenjohtajalle toivon avaria näköaloja sekä rohkeutta ja viisautta tuleviin päätöksiin. Onnittelut Marita vielä puheenjohtajapestistä ja myötätuulta kaudellesi!”.  

Kiitos Sannalle viidestä vuodesta Ruukun hallituksen puheenjohtajana! 

Hallitukseen valittiin myös uusia jäseniä sekä varajäsenet

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin ravitsemusasiantuntija Kirsi-Maria Lankinen Compass Group Suomesta sekä ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitosta. Lisäksi Anni Pelkonen, Pia Smeds ja Mari Sandell valittiin jatkokaudelle hallituksen varajäseniksi.  

Ennen vuosikokousta järjestettiin Ruokakasvatusverkoston tapaaminen, jossa keskusteltiin työpajoissa kouluruokailuun vaikuttamisesta.. Ruokakasvatusverkosto kokoontuu muutaman kerran vuodessa joko etänä tai livenä. Jos haluat mukaan ruokakasvatusverkostoon, lähetä sähköpostia info(at)ruokakasvatus.fi ja tilaa uutiskirje (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), niin pysyt ajan tasalla ajankohtaisista ruokakasvatuksen aiheista.