Ruukun tekijäjoukko kasvoi huhtikuun alussa, kun ETM Saila Paavola aloitti työskentelyn Ruukussa ruokakasvatuksen asiantuntijana. Saila on toiselta koulutukseltaan kotitalousopettaja ja keskittyy erityisesti tänä vuonna aloitetun Ruokailoa kaikille -hankkeen toteuttamiseen. Hankkeessa kehitetään työkaluja ulkomaalaistaustaisten ruokakasvatukseen ja ohjaukseen. Hankkeesta lisätietoja löytyy täältä (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).
Uusia tuulia saatiin myös Ruukun hallitukseen, kun vuosikokouksessa 25.3.2020 valittiin hallitus seuraavalle toimikaudelle.
Uutena jäsenenä hallituksessa aloitti ravitsemustieteen opiskelija ETK Sofia Siljama. Sofia on työskennellyt luokan- ja erityisopettajana muun muassa Helsingin kaupungin kouluissa ja lastensuojelutyössä intensiivihoidossa Helsingin Diakonissalaitoksella.
Hallituksessa jatkavat:
Puheenjohtaja: Sanna Talvia, FT, ETM, ravitsemuskasvatuksen asiantuntija
Varapuheenjohtaja: Mari Sandell, professori, Helsingin yliopisto, Turun yliopisto
Maijaliisa Erkkola, yliopistonlehtori, Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
Pia Smeds, tutkija, Luonnonvarakeskus
Anni Pelkonen, museonjohtaja, Hotelli- ja ravintolamuseo
Kirsi Rantanen, varhaiskasvatuksen esihenkilö
Anna Tikkanen, kotitaloustieteen opiskelija
Heli Kuusipalo, erikoistutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (varajäsen)
Monipuolisen hallitusosaamisen turvin on mahtavaa jatkaa työtä ruokakasvatuksen kentällä!