Makumestari_esittelykuva

Vuosina 2015-2016 Ruokakulttuurikeskus Ruukku ry järjesti lapsiperheille suunnatun tapahtumakiertueen, joka toteutettiin usealla paikkakunnalla ympäri Suomea: Kuopiossa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Vantaalla, Turussa, Oulussa, Helsingissä ja Tampereella. Tapahtumahanke sai rahoituksen maa- ja metsätalousministeriöltä.

Makumestari-tapahtumien kohderyhmänä olivat alle 12-vuotiaat lapset ja heidän vanhempansa. Tavoitteena oli innostaa lapsiperheitä hyvästä ruuasta, yhteisistä aterioista ja ruuanvalmistuksesta.

Tapahtumien keskeisin ohjelma oli makukoulumenetelmän mukaan rakennettu aistirata. Kävijät pääsivät tutustumaan ruokaan kaikilla aisteillaan: maistellen, haistellen, katsellen, kuulostellen ja tunnustellen. Aistiradan avulla voidaan voittaa niin lasten kuin aikuistenkin ennakkoluuloja erilaisia ruokia kohtaan. Kun yksilön ennakkoluulot vähenevät, hänen ruokavaliostaan muodostuu monipuolisempi, mikä lisää sen terveellisyyttä.

Aistiradan ohella tapahtumissa järjestettiin mahdollisuuksien mukaan erilaisia työpajoja, kuten ruoanlaitto-/välipalapajoja tai ruokaketjua esitteleviä, ruoantuottajien pitämiä työpajoja. Tapahtuma-alueelle rakennettiin myös pop up -ravintola, jossa tarjottiin lähiruokayrittäjien tuotteista tehtyä ruokaa.

Seuraa Makumestaria: Facebook Instagram