Miltähän maistuvat Kalevin äidin ohrarieska, Universumin parhaat haukipullat, Raunon hernehummus tai Tähtitähteet? Kestokamujen järkieväät –reseptikokoelman ohjeilla pääset kokkaamaan ja nauttimaan ruokia, jotka esiintyvät lasten kestävyysaiheisessa tietokirjassa ‘Kestokamut järkieväiden jäljillä’. Reseptikokoelman sivuilla seikkailevat Kestokamut.

Järkieväät ja kestävä syöminen tarkoittavat sitä, että valitset lautaselle ruokia, jotka ovat hyväksi sekä sinulle itsellesi että maapallolle. Kestävään ruokavalioon kuuluu karhun annoksia kasviksia, palkokasveja, marjoja ja hedelmiä sekä täysjyväviljaa, jota on esimerkiksi ruisleivässä. Eläinkunnan tuotteista kestokamu valitsee kotivesien villikaloja, hiiren annoksia punaista lihaa sekä maltillisesti maitovalmisteita. Kestokamun ruokailo on ylimmillään, kun ruokaa voi valmistaa, nauttia ja jakaa yhdessä ystävien kanssa.

Kutsu siis kokkailuun mukaan vanhempasi, isovanhempasi, sisaruksesi, serkkusi, kummisi, naapurisi, ystäväsi – ja koiranulkoiluttajan entinen puutarhuri!

Reseptikokoelman ovat ideoineet Kestokamujen kirjoittajat ravitsemustieteen professori Maijaliisa Erkkola ja väitöskirjatutkija Riikka Pajulahti. Reseptit on suunnitellut, testannut ja mainioiksi todennut ruokatoimittaja ja ravitsemustieteen asiantuntija Soili Soisalo. Reseptit on mitoitettu neljälle hengelle ellei toisin mainita. Kuvitus on Tiina Konttilan (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) riemukkaasta kynästä.

‘Kestokamut järkieväiden jäljillä’ (Gaudeamus 2022) on hulvaton ruokaseikkailu, jossa tarjoillaan terveellistä, maistuvaa ja maapallolle suopeaa syötävää. Samalla tutustutaan siihen, mistä ruoka tulee, miten sitä valmistetaan ja millaisia ominaisuuksia siinä piilee. Koko komeus on kuorrutettu huumorilla ja aimo annoksella ruokailoa! Kirja on suunnattu erityisesti lapsille 5-vuotiaista alkaen.

Tutustu Kestokamut-kirjaan tarkemmin kustantamo Gaudeamuksen verkkosivuilla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).