makumestariMakukoulu perustuu ranskalaiseen alakoululaisten Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Sana sapere on latinaa ja tarkoittaa maistella, tuntea ja olla rohkea. Menetelmä korostaa osallistujan mielipiteen merkitystä. Jokainen ruokailija on ainutlaatuinen kokija, oppija ja tutkija ruokamatkallaan eikä oikeaa tai väärää kokemuksen kuvausta ole olemassa. Omakohtainen tekeminen ja kokeminen ovat ihmisen luontainen tapa oppia.

Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Ruoka ei ole vain hyvää tai pahaa, terveellistä tai epäterveellistä, vaan kaikkea tältä väliltä ja paljon muutakin. Monipuolisempi suhtautuminen ruokaan tukee myös monipuolisten ruokatottumusten omaksumista. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.

Makukoulu® on Ruukulle rekisteröity tavaramerkki. Ruukku kehittää Makukoulua ja tuottaa aineistoja menetelmän käyttöön. Lisäksi Ruukku kouluttaa ohjaajia ja tarjoaa Makukoulua erilaisille ryhmille. Lue lisää (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)