Vad skulle inspirera unga att äta skolmat?

Från matsal till restaurang är en färdig lektionplan. Syftet är att eleverna på högstadiet och gymnasiet får sin röst hörd: hur skulle du kunna göra din skolrestaurang mer trevlig och din lunch smidigare?   

Hej lärare!

Ta del av instruktionerna här.

Färdiga lektionen enligt läroplanen

Den färdiga lektionplanen på 75 minuter kan genomföras på lektioner som till exempel huslig ekonomi, samhällskunskap, modersmål, bildkonst eller ett elevrådsmöte. I uppgifterna tränas kreativt tänkande, inflytande, argumentation och presentation.  Enligt läroplanen för den grundläggande utbildningen ska kvalitén på måltiden övervakas och utvärderas regelbundet. Verktyg till engagerade elever finns att få här! 

Ladda ner material för lektionen

Power Point-presentation

Presentationen innehåller instruktioner för varje steg under lektionen och kan projiceras på väggen under hela lektionen. Ladda ner presentationen här. 

Utvärderingsformulär

Smågrupperna använder formuläret som ett verktyg för att filtrera och förfina sina idéer. Skriv ut eller ladda ner formuläret elektroniskt här för varje smågrupp. 

Ett idéblad

Smågrupperna skriver och motiverar sin grupps bästa idé på ett idéblad. Smågrupperna presenterar idébladen för varandra och röstar om den bästa idén i klassen. Skriv ut eller ladda ner en elektronisk kopia av idébladet här för varje smågrupp. 

Kontaktinformation

Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry

Compass Group Suomi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Vaasan Oy (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Frågor? info@ruokakasvatus.fi