Tervetuloa oppimaan ja innostumaan aistilähtöisestä ruokakasvatuksesta eli Makukoulusta! Koulutukset järjestetään Kotkassa, Lahdessa ja Turussa syksyllä 2019.
Päivän kestoiset Makukoulu/Sapere-koulutukset on suunnattu erityisesti varhaiskasvattajille ja opettajille. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä alueellisten kesäyliopistojen kanssa.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen kesäyliopistojen sivuilla:
- Kotka 24.9.
- Lahti 15.10. Samana iltana myös yleisöluento!
- Turku 31.10.
Haluaisitko järjestää Makukoulu-koulutuksen paikkakunnallasi? Ota yhteyttä Silja Varjoseen silja.varjonen (at) ruukku.org!
Ruukun Makukoulu-koulutukset
Päivän kestoisessa koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen ruokakasvatukseen eli Makukoulu-menetelmään. Lisäksi perehdytään aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä lasten ruokailuun eri ikäkausina. Koulutuksessa saat paljon ideoita ja vinkkejä menetelmän hyödyntämiseen oppitunneilla ja ruokailuissa
Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.
Ruukun Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja ja ideoita ruokakasvattajan arkeen. Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede). Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa.
Koulutuksesta sanottua ”tällaiseen koulutukseen pitäisi jokaisen osallistua” ja ”ihanaa, kun saimme yhdessä ideoida ja keskustella.
2 Responses
Jennifer Kim
Hello,
I am interested to learn more about the training dates this Autumn in Turku.
Which day will the training sessions be held?
Thank you!
ruukku
Hi! The training session in Turku is on 31th October. You will find more info here https://www.turunkesayliopisto.fi/kurssit/ruokakasvatus-ja-aistilahtoinen-sapere-menetelma (unfortunately only in Finnish)