Makumestari_lapsi ja taikina
» » » Makukoulu-koulutuksia syksyllä 2019

Makukoulu-koulutuksia syksyllä 2019

luokassa: Uutiset | 2

Tervetuloa oppimaan ja innostumaan aistilähtöisestä ruokakasvatuksesta eli Makukoulusta! Koulutukset järjestetään Kotkassa, Lahdessa ja Turussa syksyllä 2019.

Päivän kestoiset Makukoulu/Sapere-koulutukset on suunnattu erityisesti varhaiskasvattajille ja opettajille. Tilaisuudet järjestetään yhteistyössä alueellisten kesäyliopistojen kanssa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen kesäyliopistojen sivuilla:

Haluaisitko järjestää Makukoulu-koulutuksen paikkakunnallasi? Ota yhteyttä Silja Varjoseen silja.varjonen (at) ruukku.org!

Ruukun Makukoulu-koulutukset

Päivän kestoisessa koulutuksessa tutustutaan aistilähtöiseen ruokakasvatukseen eli Makukoulu-menetelmään. Lisäksi perehdytään aisteihin ja niiden merkitykseen syömisessä sekä lasten ruokailuun eri ikäkausina. Koulutuksessa saat paljon ideoita ja vinkkejä menetelmän hyödyntämiseen oppitunneilla ja ruokailuissa

Makukoulu perustuu ranskalaiseen Sapere-ruokakasvatusmenetelmään. Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.

Ruukun Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja ja ideoita ruokakasvattajan arkeen. Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede). Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

Koulutuksesta sanottua ”tällaiseen koulutukseen pitäisi jokaisen osallistua” ja ”ihanaa, kun saimme yhdessä ideoida ja keskustella.

Meiltä voi tilata myös Makukoulu-tarvikkeita!

2 Responses

 1. Jennifer Kim
  |

  Hello,

  I am interested to learn more about the training dates this Autumn in Turku.
  Which day will the training sessions be held?

  Thank you!

 2. ruukku
  |

  Hi! The training session in Turku is on 31th October. You will find more info here https://www.turunkesayliopisto.fi/kurssit/ruokakasvatus-ja-aistilahtoinen-sapere-menetelma (unfortunately only in Finnish)