» » » Ruukun vuosikokous on 8.3.2021

Ruukun vuosikokous on 8.3.2021

luokassa: Uutiset | 0

Kaikki Ruukun jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan vuosikokoukseen etänä Teams-yhteydellä. Esityslista ja linkki löytyvät ohesta.

Ruukun vuosi on alkanut työn touhussa, vaikka joudumme edelleen toimimaan etäyhteyksin. Uusi Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen -hanke on pyörähtänyt käyntiin. Se jalkauttaa käytössä olevia ruokakasvatuksen toimintamalleja valtakunnallisesti varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen sekä vahvistaa varhaiskasvattajien ja opetushenkilöstön ruokakasvatusosaamista.
Ruokakasvatuksen toimintamalleja pyritään jalkauttamaan myös kunnan rakenteisiin ja integroimaan kunnan varhaiskasvatus-, opetus- ja hyvinvointisuunnitelmiin. Ruokakasvatuksessa tapahtunutta kehitystä seurataan osana hanketta sekä alueellisesti että valtakunnallisesti Nykytila.fi -verkkopalvelun avulla. Lisäksi varhaiskasvatus- ja opetushenkilöstölle kehitetään ja toteutetaan ruokakasvatusosaamista syventävä täydennyskoulutuskokonaisuus Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston opintotarjottimelle.

Ruokailoa kaikille -hanke kehittää ruokakasvatuksen menetelmiä eri kieli- ja kulttuuritaustaisille lapsille ja perheille päiväkoteihin, alakouluun ja terveydenhuoltoon. Asiantuntijat ja kohderyhmät työskentelevät yhdessä yhteiskunnallisen markkinoinnin viitekehyksen puitteissa. Tällä hetkellä viritellään varhaiskasvatuksen, alakoulun, ruokapalvelun ja neuvolan yhteistä ruokakasvatuksen vuosikelloa. Eri toimijoiden ruokakasvatustyö pyritään nivomaan yhteen, sillä kaikki tahot työskentelevät samojen ruokakasvatustavoitteiden hyväksi.

RuokaTutka jatkuu Ruukun osalta RuokaTutka-lähettiläiden vierailuilla kouluissa ja päiväkodeissa. Opettajat ja esiopetusryhmät voivat tilata lähettiläiden oppitunnin, joka toteutetaan etäyhteyksin, ja kouluihin lähetetään materiaalipaketti ennen oppituntia. Oppilaat saavat tutustua aisteihin ja makuihin värikkäiden tarrojen, julisteiden ja pikku makupalan avulla. RuokaTutka-kampanja kannustaa lapsia ja nuoria terveellisiin ruokailutottumuksiin sekä kasvisten ja maitotuotteiden käytön lisäämiseen.
Lisäksi jatketaan opettajien ja varhaiskasvattajien koulutuswebinaareja sekä eri-ikäisille koululaisille suunnattuja digitunteja, joilla oppilaat pääsevät tutustumaan ruokateemoihin ja ruoka-ammattilaisiin.

Vuosikokoukseen osallistutaan etänä

Tässä esityslista ja ilmoittautumistiedot:

Ruokakasvatusyhdistys ruukku ry:n vuosikokous 2021
Aika: 8.3.2021 klo 17
Paikka: Ruukku ry:n toimisto (Oltermannintie 8, 00620 Helsinki). Kokouksen alussa pyydetään pitämään Teamsissa kameraa päällä, jos mahdollista.
Käsiteltävät asiat: 
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 
4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
5. Esitetään vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto vuodelta 2020
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille 
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus vuodelle 2021
8. Valitaan hallituksen jäsenet kaksivuotiskaudelle erovuorossa olevien jäsenten osalta
9. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja 
10. Muut mahdolliset asiat 
11. Kokouksen päättäminen 

Ilmoittaudu sähköpostitse 5.3. mennessä [email protected], niin saat kokouslinkin ja asiakirjat sähköpostiisi ennen kokousta.